Alin Orşan, agentul de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, acuzat de proxenetism, şi-a recunoscut faptele atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa. Acest aspect a înclinat mult balanţa în optica instanţei care a respins cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Orşan. Ce l-a dus însă pe agentul de poliţie pe mâna procurorilor a fost un presupus furt comis de concubina sa. Femeia, măritată fiind, s-a dus şi a luat din locuinţa în care locuia soţul ei (locuinţă comună) nişte bani şi două ceasuri. Numai că soţul nu era acasă, iar când a constatat dispariţiile, a făcut plângere la poliţie. Din acest punct a pornit tăvălugul care i-a distrus pe veci cariera de poliţist a lui Alin Orşan.


Aşa cum Gazeta de Bistriţa a precizat în numărul publicat săptămâna trecută, agentul, care făcea naveta zilnic la Secția din Prundu Bârgăului unde muncea, și-a transformat apartamentul cu trei camere închiriat în partea de jos a orașului într-o adevărată casă de toleranță.

Aici, diverse femei își aduceau clienții racolați pe site-uri de profil sau, se pare, chiar găsiți de polițist. Pentru o zi de închiriere a unei camere, Orșan Alin Grigore încasa 150 de lei.

„Orșan Grigore Alin a locuit la o adresă din municipiul Bistrița împreună cu concubina sa, plătind chirie proprietarului apartamentului. În aceste condiții, la începutul lunii decembrie 2016, inculpatul i-a permis unei persoane în vârstă de 22 de ani să practice prostituția într-o cameră a apartamentului, în schimbul unor sume de bani. Astfel că, în perioada 12 decembrie – 16 decembrie, persoana respectivă a întreținut relații intime cu diverși clienți, care o contactau prin intermediul unui site.

S-a probat până în prezent că aceasta a practicat prostituția astfel: în 13 decembrie 2016 a încasat de la mai multe persoane suma de 1.100 de lei, iar în data de 14 decembrie 2016 a încasat de la mai multe persoane suma de 1.000 de lei. În seara zilei de 14 decembrie 2016, la solicitarea inculpatului Orșan Alin Grigore, aceasta i-a achitat agentului de poliție suma de 1.000 de lei, cei doi având înțelegere ca urmare a practicării prostituției timp de o săptămână să i se plătească agentului de poliție suma de 150 de lei per zi. Fapta comisă a agentului de poliție constituie infracțiunea de proxenetism, pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, precizează prim-procurorul adjunct și purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Angela Sîngeorzan.

 

Orşan către soţul amantei sale: Nu fi prost, hai să face bani împreună

Din referatul procurorilor, în care aceştia au solicitat instanţei arestarea preventivă a lui Alin Orşan, reiese că cea cu care îşi împărţea mai nou viaţa, Loredana, îşi furase propriul soţ. De aici au pornit toate problemele cu care Alin Orşan avea să se confrunte după ce adevărul cu privire la îndeletnicirile sale a ieşit la iveală, în urma plângerii făcute de soţul Loredanei, care şi ea practica prostituţia.

Astfel soţul Loredanei a aflat, se pare, de „preocupările” ei undeva pe la mijlocul lunii septembrie 2016. Culmea este faptul că până să afle, nimic nu i-a dat de gândit bărbatului cu privire la faptul că soţia sa venea acasă zilnic cu sume cuprinse între 200 şi 400 lei. A crezut-o pe cuvânt când i-a spus că lucrează ca menajeră. Numai că avea să afle ceva mai târziu care era de fapt adevărul, fiindcă o persoană binevoitoare i-ar fi deschis ochii spunându-i că are o relaţie extraconjugală chiar cu Alin Orşan, care era de fapt unul dintre clienţii iniţiali. Tot atunci a aflat omul şi faptul că soţia avea postat un anunţ pe un site de profil, în care anunţa că oferă servicii sexuale, iar cireaşa de pe tort a fost fotografia de pe site-ul cu pricina în care femeia era doar în lenjerie intimă. Serviciile erau se pare „oferite” chiar în apartamentul agentului de poliţie.

Potrivit procurorilor, bărbatul înşelat l-a ameninţat pe Orşan că va sesiza organele de poliţie. A avut parte însă de un răspuns halucinant.

„Nu fi prost, în cazul acesta îmi faci şi mie rău, ar fi mai bine să ne aliem şi să facem bani împreună. Căutăm femei divorţate cu copii care locuiesc singure şi care sunt dispuse să se prostitueze”, i-ar fi răspuns agentul soţului înşelat.

 

A apărut şi „sursa” de bani: O mie de lei/zi din prostituţie. A devenit lacom

Nu a trecut mult, iar prin luna octombrie, Loredana împreună cu amantul ei, Alin Orşan, fac cunoştinţă prin intermediul unor prieteni comuni cu o tânără cam de aceeaşi vârstă cu Loredana, dar şi cu aceleaşi îndeletniciri. Dintr-o vorbă în alta, cele două ajung la subiectul „videochat” şi astfel ajung să se împrietenească. Atât de tare încât Loredana şi Alin îi propun noii lor cunoştinţe să-şi practice „meseria” în apartamentul lor, pentru o săptămână, după cum arată procurorii. Tariful perceput de Orşan a fost de 150 lei/zi, cu titlu de „chirie” şi cheltuieli de „curăţenie”. Noua „chiriaşă” a reuşit să obţină câte 1.000 de lei pe zi, aceasta taxându-şi clienţii cu câte 150 de lei pentru serviciile prestate pentru ei. Astfel că după doar trei zile de muncă (12.12.2016 – 15.12. 2016), noua chiriaşă i-a remis lui Orşan 450 de lei. Numai că poliţistul avea gânduri mari şi a ridicat ştacheta, a vrut mai mulţi bani cu care să achiziţioneze un chioşc şi să se apuce de comerţ.

„Ca urmare a faptului că inculpatul a majorat pretenţiile financiare, animat  de intenţia de a cumpăra un chioşc comercial situat în zonă, XX a hotărât să întrerupă «colaborarea» cu inculpatul şi martora XX (n. r. – Loredana, prietena poliţistului)”, arată procurorii.

Orşan a încercat să o determine pe tânără să continue colaborarea şi a ameninţat-o chiar că o dă de gol prietenului ei. Dacă a făcut-o sau nu, procurorii nu au putu stabili. Cert este însă că pe 16 decembrie, colaborarea femeii cu Alin şi Loredana s-a încheiat.

 

„Vizita” în casa şogorului l-a dus la pieire

Ceea ce l-a înfundat pe Alin Orşan a fost de fapt o acţiune a Loredanei care s-adus într-o bună zi acasă şi, dat fiind faptul că soţul ei nu era în locuinţă a luat bani şi două ceasuri. Crezând că l-au prădat hoţii, bărbatul a depus o plângere la Poliţie, precizând că i-ar fi dispărut din casă suma de 1.200 lei „două ceasuri «Rolex»”, paguba ridicându-se la 3.000 de lei. Numai că atunci când Loredana a luat banii şi cele două ceasuri (care la drept vorbind sunt mult prea ieftine să fie Rolexuri veritabile, având în vedere că acestea nu se găsesc la preţuri de sub 3.000 euro bucata – asta pe la casele de amanet – şi pot ajunge la câteva zeci de mii de euro) era însoţită de Alin Orşan.

Aşa au aflat se pare poliţiştii, anchetând furtul, cine este autorul, de fapt autoarea, şi de cine a fost însoţită şi că de fapt însoţitorul era chiar un agent de poliţie, iar de aici s-a aflat totul.

 

Arest la domiciliu 30 de zile

Când adevărul a ieşit la iveală, Alin Orşan a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii propunând judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a acestuia. Magistratul de la Judecătoria Bistriţa a ţinut cont de faptul că agentul de poliţie şi-a recunoscut faptele, dar şi că procurorii nu avea probe „beton” care să demonstreze că Alin Orşan a avut activitate infracţională pe o perioadă mai îndelungată.

„Implicarea inculpatului în înlesnirea prostituţiei de către XX sau alte persoane decât persoana vătămată XX, a rămas o simplă ipoteză, neconfirmată până în prezent, şi denotă faptul că activitatea infracţională a inculpatului a fost conjuncturală, nefiind vorba despre un obicei al inculpatului, prin care acesta să-şi procure mijloacele de existenţă. Starea de fapt este conturată de probele administrate în cauză (…). Din probele administrate până în această fază incipientă a urmăririi penale, judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că în cauză există, fără îndoială, premisa luării oricărei măsuri preventive, şi anume suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea de care este acuzat. (…)

Însă judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că măsura arestării preventive nu este necesară în situaţia de faţă, deoarece nu există motive care să întemeieze presupunerea că inculpatul ar putea influenţa bunul mers al anchetei (din contră, inculpatul a dat declaraţii de recunoaştere a faptei şi a cooperat cu organele de anchetă), nu există motive care să întemeieze presupunerea că s-ar putea sustrage urmăririi penale sau judecăţii, iar majoritatea probatoriului a fost administrat în cauză şi îl incriminează pe inculpat”, arată judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa, care a decis ca Alin Orşan să fie arestat la domiciliu timp de 30 de zile.

Măsura preventivă expiră pe data de 14 februarie 2016, însă pe rolul Judecătoriei Bistriţa este înregistrat un nou dosar în care procurorii solicită prelungirea arestului la domiciliu a lui Orşan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.