Vitezomanii şi amatorii de licori bahice, traşi pe dreapta de poliţişti! Vezi câţi au rămas fără permise în week-end

131

Peste 580 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii bistriţeni de la Rutieră în acest week-end, şoferilor indisciplinaţi în trafic. Dintre acestea, peste 140 au fost „cadouri” pentru vitezomanii de pe şosele, iar alte 5 pentru „amicii lui Bahus”.

De asemenea, 36 de şoferi au fost „traşi pe dreapta” după ce li s-au reţinut permisele de conducere, totodată poliţiştii retrăgând 12 certificate de înmatriculare.

 

Potrivit IPJ BN, în perioada 3-6 martie a.c., pe raza județului, peste 50 de polițiști rutieri și 180 de polițiști de ordine publică, au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, reducerea riscului rutier, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie,  punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, acțiunile polițiștilor au vizat depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice și cu viteză excesivă„, arată sursa citată.

 

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 584 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 141 pentru viteză și 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare. Din totalul permiselor reținute, 7 au fost pentru alcool, 7 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 22 pentru alte nereguli.

 

 

Astfel, la data de 5 martie a.c., pe DJ 154 D, în localitatea Budurleni, polițiștii au identificat un bărbat de 28 ani, din Ţăgşorul, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Bistrița, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea este neînmatriculat. 

Cercetările sunt continuate de către Postul de Poliție Teaca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ