Visul lui a fost să devină poliţist, dar a fost “executat” fără nicio explicaţie! Tânăr din Bistriţa, exmatriculat fără motive din şcoala de de poliţie de la Câmpina

2175

Mihai Mărginean, un tânăr bistriţean care a fost admis la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”de la Câmpina în urma examenelor susţinute în luna ianuarie anul acesta, a fost exmatriculat din motive cel puţin ciudate. Deşi anterior examenelor Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud (IPJ BN) i-a dat OK-ul dosarul lui său, Mihai Mărginean s-a trezit că este pus pe liber de conducerea şcolii, după ce conducerea Poliţiei bistriţene a trimis o propunere de neînmatriculare, la două luni după ce au început cursurile, pe motiv de “comportament neadecvat”, deşi cazierul lui este unul alb.

 

Cazul tânărului bistriţean Mihai Mărginean a fost făcut public de cotidianul online Incisiv de Prahova, prin Alexandru Firicel, preşedintele adjunct al SPR Diamantul: “cazul unui elev-poliţist ce a fost exmatriculat din «Şcoala Câmpina» pe motiv că «aşa vor muşchii mei»”.

document 1 document 2

Mihai Mărginean îşi vede frânt visul de a deveni poliţist, din cauza unui text de lege declarat neconstituţional în 2017 şi, mai mult decât atât nici măcar nu cunoaşte motivul exact pentru care a fost exmatriculat şi nici nu i s-a dat vreo explicaţie de către conducerea şcolii de poliţie, în afară de faptul că aşa a venit propunerea de la IPJ Bistriţa-Năsăud.


Detalii despre acest subiect puteţi citi în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita

4 COMENTARII

 1. O fi avand ORIGINE SANATOASA baiatul. Vedeti ca la agramata sefa de la minister nu-i convine reformele de nici un fel. Neocomunismul respira adanc si exista cu adevarat.

 2. Nu vorbiti prostii. Nu toata lumea este luata in evidenta politiei ( inafara evidentei populatiei , de unde ti se elibereaza actul de identitate ) , decat cei care intr-o forma sau alta au facut obiect al muncii de politie, printr-o contraventie, ori alta fapta in urma caruia, „Politia Nationala ” i-a luat in evidenta cu ” fapta, sau faptele respective ” .
  Cazierul judiciar este una si evidenta „speciala ” a politiei este alta ( adica informatii cu caracter operativ, care vizeaza obiective, bunuri si poersoane … si care inca se afla in curs de documentare si/sau cercetare si care nu pot fi date publicitatii ) . Ce n-ati inteles ? Cu asta se ocupa Politia , organele de securitate nationala si toate celelalte care au sarcina si sunt platiti sa fie „canii satului ” … si pentru asta nu „se uita in ciubere ” , nu ” dau cu bobii ” si nici ” nu consulta babele de tz.i.g.an ” … ori ” ziaristii obraznici ” ce si cum sa fie … ori sa nu fie .
  In atentia politiei, se afla, pe langa cazierul judiciar si persoanele despre care intr-o forma sau alta, se detin date si informatii ca au comportamente deviante, (de natura incompatibila cu calitatea de politist in spetza … ) , sau cu alte functii de demnitate publica, persoane cu comportament violent , persoane cunoscute consumatoare de substante periculoase si/ori interzise, persoane care au anumite ” boli ascunse” si pentru care ( inca ) nu sunt luate in evidentele medicale, etc. etc. etc. sau efectiv care se afla in anturajul unor astfel de persoane vicioase, periculoase, care pregatesc, comit ori au comis fapte de natura obiectului de activitate politienesc . Documentarea si verificarea, acestor aspecte are caracter CONTINUU … SI NEINTRERUPT .
  Problema este ca , orice refuz, daca nu este, el ( refuzul , respingerea ) ar trebui motivat si nu doar „ca asa vor muschii mei „( vorba ziaristului) , numai ca atat prin Legea Sigurantei nationale cat si prin legea Politiei , a Informatiilor clasificate , ori a armelor, munitiilor si/sau substantelor cu regim special, SECURITATEA NATIONALA SI POLITIA, poate da avize negative, fara sa dea explicatii . ASA PREVEDE „LEGEA” , adica iti da „aviz negativ” … ori „cererea se respinge ” si atat .
  Persoanele care se considera nedreptatite , pot depune contestatie, care mai intai trebuie adresata organelor superioare si cu raspunsul acestora , daca este tot negativ, sa se adreseze Instantei de Judecata, unde, in „sedinta INCHISA ( ADICA fara public )” se vor arata si aceste motive , care de foarte multe ori poarta caracterul de „sercet de serviciu” cel putin … si nu pot fi comunicate oricui .
  La Instantele de judecata ( la magistratii procurori ori judecatori ) , accesul la informatii este realizat prin magistrati anume desemnati, care au voie sa aiba contact cu astfel de date . Legea secretului prevede ca de jos in sus, informatiile clasificate pot fi accesate, conform „Legii” … numai de anumite persoane, aflate in anumit grad de ierarhie, pe scara functiilor de importanta deosebita / ori judiciara in societate .
  In mod normal, trebuie explicat publicului acest lucru si nu am inteles, daca a fost refuzat, ori exmatriculat, de ce nu i se explica „dupa lege ” acest lucru si daca nu este „dupa lege” de ce nu actioneaza Politia Romana in judecata ?! Cine-l opreste ?
  MA INDOIESC INSA, CA CINEVA ISI PERMITE SA EXMATRICULEZE PE ” ALTCINEVA ” FARA UN MOTV LEGAL SI PERTINENT ! Si in „puscarii „, daca te duci si-i intrebi, 95% dintre detinuti… ” toti au fost bagati la racoare nevinovati „( dupa ei ) , adica ” n-au mancat usturoi ” si ” gura le pute ” … doar pentru ca nu se spala pe ea… !!! ( daca intelegeti… ) .
  Asa ca nu mai vorbitii prostii si nu mai solicitati sa devina publice anumite informatii ca nu este posibil acest lucru . Ziaristilor le trebuie doar „informatii de senzatie ” si va garantez eu ca daca eram in Turcia, China sau stiu eu in ce alta tzara, ziaristii care ar comunica informatii neverificate si care aduc atingere unor anumite interese, toti ar fi arestati . Nu inteleg de ce nu este si la noi asa, ca dupa cum se vede, imediat oricine poate terfeli si bestelii pe oricine si numai aici la noi, „denuntzul calomnios ” nu este pedepsit de lege , iar magistratii sunt „inamovibili” ( adica, nu raspund in nici un mod, pentru felul cum isi exercita sarcinile de serviciu, nici pentru abuzuri si nici pentru neglijentele manifestate si/sau comise si inafara de a FI ” urechiatzi doar ” de catre sefii lor, nimica nimnicutza nu patzesc ” altceva ” ). . .
  NO… PRICEPUT-ATI ?! IO NU CRED CA A FOST „EXMATRICULAT”… ASA… AGEABA !

 3. Militian Năsăudean.
  Respiri adânc comunism și securitate KGB cetățene romancier !
  Dacă nu-i dovedit cu probe că elevul este condamnat ori că are un comportament incompatibil cu normele de conviețuire unanim acceptate, și numai pentru că ”așa rezultă din evidențele noastre” , nu-i suficient și se încalcă dreptul omului și prezumția de nevinovat , lipsindu-l de posibilitatea de a combate și a se apăra.
  Că doar, cine face acele evidențe secrete , privind siguranța națională (aiurea) ?
  Dacă mi s-a pus pata pe tine, te bag în evidențe că am auzit de la unul că ești alergic la prostie și strănuți. Și ioc poliție pe viață, fără ca tu să ști de ce !
  Când s-o lumina lumea și mai ales poliția ?

 4. Draga „Laturene” ai dreptate . Sunt de acord cu dumneata, dar atat in Romania, cat si in oricare alta tzara, se practica acest gen de „proceduri ” , egal ca-s de ” cea ori de hais ” . Nu este corect, asa este, dar asa prevede legea votata de parlamentarii nostri dragi si asa se aplica si ne place noua si ba… si nu este data de nici un ” dictator ” comunist sau ex comunist . Chestia cu ” pata pe tine … ” asa este si se practica inca , pentru ca dupa revolutie, politrucii, au avut grija sa abroge infractiunea de ” denuntzare calomnioasa ” si sa mentina ca o prostie veritabila inamovibilitatea magistratilor ( procurori si judecatori ) , care pot „aresta ” si cerceta pe oricine si oricand si de se confirma si ba si nu patzesc absolut nimic …
  Dupa cum imi dau eu seama, dumneata nu ai pregatirea necesara sa pricepi si sa intelegi acest fenomen . Exista date si informatii, care nu se dau publicitatii si la ele nu are acces orice ” Giurli – Burli ” , chiar ” ziarist obraznic ” fiind el ( cum este catalogat de catre oficialitati ) .
  Prietene, pe vremea „comunismului ” n-a fost bine absolut deloc ( ti-o spun cu mana pe inima ) , dar a fost cu mult mai bine decat acuma daca poti dumneata intelege asta. Cu sigurantza esti din categoria celor care n-ai trait acele vremuri si probabil faci parte din categoria „imbuibatilor ” si ” foarte fericitilor ” din ziua de astazi , unde ti-ai facut studiile la ” pune x-ul ” si ocupi un post caldutz pe spatele parintilor purtand meritele acestora si nu ale dumitale .
  Stai dumneata linistit „prietene ” ca cine trebuie este ” luminat ” si cine nu… tot asa ramane si ” lumina ” vine tot de la Bucursti … !

LĂSAȚI UN MESAJ