Victorie pe salariile polițiștilor. Guvernul a adoptat azi un OUG important

112

Poliţiştii din Ministerul Afacerilor Interne şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională vor putea beneficia de majorări salariale de până la 15% din salariul de bază.

Guvernul a adoptat, în ședința de astăzi, Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr.152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Potrivit ordonanței de urgență aprobate de Executiv în ședința de astăzi, majorările salariale se aplică astfel:

Ø polițiștii din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa beneficiază de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie;

Ø personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, beneficiază de majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază.

Aceste măsuri nu se aplică personalului care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea OUG nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 57/2015.

1 COMENTARIU

  1. O porcarie ordinara, sa-i pensionezi inainte de 50 de ani, la cerere in mod anticipat si sa aiba voie sa se reincadreze tot la stat . Cel putin, ar trebui in cazul pensionarilor in aceste conditii , castigurile peste nivelul pensiilor, sa nu poata fi cumulat dintre pensie si salar mai mari decat salarul avut la pensionare ,ori sa fie optional intre pensie sau noul salariu , din noua angajare . Va garantez eu ca atunci nici n-ar mai solitita pensie anticipata si nici sa mai lucreze in sistemul bugetar dupa pensionare .
    De altfel, ar trebui interzisa activitatile salariale cu pensionari, in sistemul public de stat , pentru ca pensia tot de la stat este . O prostie fara de margini !

LĂSAȚI UN MESAJ