Victorie! Dosarul GAZETA, achitare totală, DIICOT în genunchi!

709

DIICOT a pierdut defintiv în Dosarul Gazeta, după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi i-au achitat pe cei 9 inculpaţi trimişi în judecată în urmă cu mai bine de 10 ani şi care au fost acuzaţi de procurorii antimafia de şantaj.

 

Dosarul a cuprins  9 inculpați, 6 firme părți responsabile civilmente și 65 de persoane vătămate, părți vătămate și părți civile, care au fost audiate în decursul acestor ani.

Părțile vătămate au reclamat presiunile care s-ar fi făcut asupra lor de către inculpații care i-ar fi șantajat cu publicarea unor articole de presă defăimătoare în cazul în care „părțile vătămate” nu ar fi cumpărat publicitate, sau ar fi oferit sponsorizări. Pentru că nu ar fi răspuns pozitiv pretențiilor financiare ale conducătorilor așa-zisului trust, politicienii și oamenii de afaceri care s-au constituit părți vătămate în acest dosar s-au plâns că ar fi suferit repercusiuni sub forma unor articole de presă negative la adresa lor sau a familiei lor.

Totul a fost de fapt o încercare de a băga pumnul în gura presei, ţinând cont de faptul că toate acele personaje presupus vătămate au fost subiectele investigaţiilor derulate de reporterii trustului Gazeta, condus de Liviu Man.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis în urmă cu puţin timp achitarea tuturor inculpaţilor şi nesoluţionarea acțiunilor în civil formulate împotriva acestora.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ