Veronica Feher, fosta grefieră de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, a ajuns după gratii! CA Cluj a desfiinţat în totalitate decizia tribunalului

1266

Feher Veronica, grefiera acuzată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, a ajuns după gratii. Curtea de Apel Cluj a desfiinţat decizia Tribunalului Cluj în baza căreia fosta grefieră din Bistriţa era plasată în arest la domiciliu şi a decis arestarea preventivă a acesteia pentru 24 de zile.

 

 

Feher Veronica, în vârstă de 62 de ani, a fost reținută pe data de 24 februarie, de procurorii DNA pentru trafic de influență. Procurorii Anticorupţie au solicitat arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostei grefiere, solicitare ce a fost judecată în aceeaşi zi la Tribunalul Cluj. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj a decis însă ca Veronica Feher să rămână în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de DNA la instanţa superioară, Curtea de Apel Cluj. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Cluj a admis, pe data de 2 martie, contestaţia procurorilor DNA şi au decis ca Veronica Feher să fie dusă după gratii.

Admite contestatia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie-Direcţia Nationala Anticorupţie-Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale 106 din 24.02.2017 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj pe care o desfiinţează în întregime.

Pronunţând o nouă încheiere, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie – Direcţia Nationala Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj. dispune luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpata F V pe o perioadă de 24 de zile, începând cu data de 02.03.2017 şi până la data de 25.03.2017, inclusiv.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă potrivit prezentei încheieri. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 02.03.2017„, este decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Cluj.

 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada august 2016 – 14 februarie 2017, Veronica Feher a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare, de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
Pentru această sumă de bani, fosta grefieră i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați.
Procurorii mai susțin că, în cursul anului 2016, Veronica Feher, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.
De data aceasta, fosta grefieră a creat impresia că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ