Un pacient a murit la Urgenţe, după ce a aşteptat degeaba patru ore să fie consultat: „A făcut infarct. A implorat să fie salvat”

1833

Un braşovean care a stat aseară ore întregi la Spitalul Judeţean Braşov a postat pe pagina sa de Facebook cum un bărbat ar fi murit la Urgenţă, după ce nimeni nu l-a băgat în seamă.

 Braşoveanul Sorin Grigorescu a ajuns la urgenţă cu o rudă care se simţea rău.
 „Am fost ieri seara cu cineva din familie, cu ambulanţa, la urgenţele Spitalului Judeţean Braşov. Am ajuns la 17.30 şi am plecat la 01.30 noaptea. Au fost opt ore horror. Nimeni nu-ţi spune nimic, toţi sunt fuduli, nu dau două parale pe tine, nu primeşti o informaţie…nimic, pt că ei, dumnezeii locului ăuia, nu coboară la nivelul tău de zero absolut. Am reuşit să plec după opt ore doar după ce m-am revoltat în faţa acestei batjocuri… evident, tot o batjocură a fost şi investigaţia dumnezeilor”, spune Sorin Grigorescu pe Facebook.

Omul povesteşte cum un bărbat a stat patru ore pe holuri, s-a chircit de durere, a cerut ajutor, dar nimeni nu l-a băgat în seamă.

„În faţa mea, în locul ăla sordid, în batjocura generală, stătea un bărbat chircit într-un scaun galben cu roţi. La vreo doi metri de mine. Gemea, era incoerent, din când în când spunea că moare… aţipea în reprize scurte şi o lua de la capăt. Timp de patru ore omul ăla a stat în faţa mea, în serviciul de urgenţe… niciunul din dumnezeii de acolo, sau ăia mai mici nu i-au aruncat nici o privire. A venit la un moment dat soţia, care a pus nişte întrebări. Un băgător de seamă, îmbrăcat în verde, a început să se răţoiască la biata femeie, să o strivească cu aroganţa lui… omul trebuia să aştepte că, pt el, doar constatarea medico-legală conta, iar aia spunea că luase un pumn în faţă, deci nu deranjăm dumnezeii bine ascunşi din zona aia. Că noi avem coduri aicea, şi să aştepte…dar îi e rău, uite, geme…ai înţeles ce spun io aicea, să aştepte!…Iar omul a aşteptat! Gemând, chircit, transfigurat de suferinţă, incoerent. După mai bine de patru ore s-au îndurat dumnezeii serviciului de urgenţă din Spitalul Judeţean Brasov şi l-au băgat în seamă pe bietul om”, mai scrie Sorin Grigorescu.

„După patru ore, când în sfârşit omul a fost preluat, a fost prea târziu. A făcut infarct şi a murit. La nici un sfert de ceas după ce l-au luat de pe holul ăla sordid şi l-au dus la dumnezei, omul ala a murit. Din ţipetele soţiei lui am înţeles că a făcut infarct… practic, sub ochii mei şi ai dumnezeilor plus sateliţii lor, un om se lupta cu infarctul, murea încet, iar obraznicul ăla-i explica arogant soţiei că «io am coduri aicea şi mă iau după constatarea medico-legală». Timp de patru ore omul ăla s-a luptat cu moartea, implora să fie salvat, teoretic, era la locul potrivit şi a căzut totuşi răpus, în primul rând, de indiferenţă, cinism, aroganta, suficienţă. În opinia mea, omul ăla a murit cu zile, victimă a unui sistem, dar şi al unui comportament de-un cinism şi o aroganţă infioratoare. Putea fi salvat? Habar n-am, însă sigur nu s-a făcut nimic pt el. Am plecat după opt ore de batjocură, opt ore pierdute pt că fişa medicală pe care am primit-o este ea însăşi o batjocură. Puteam să o postez aici, însă mi s-a părut indecent faţă de moartea unui om, practic sub ochii mei, în serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean Braşov…după patru ore de agonie pe un hol, timp în care nu l-a băgat în seamă nimeni. Dumnezeu să-l odihnească pe bietul necunoscut! A crezut ca e în locul care trebuie pt a fi salvat. S-a înşelat!”, mai scrie Sorin Grigorescu.

Sursa: antena3.ro

1 COMENTARIU

 1. Oameni buni, ar trebui sa merga toata populatia peste „ei ” si sa le f*ta astora din sistemul de sanatate cate o batuta de sa le fie frica si sa mai iasa afara din case , precum le-au facut minerii bucurestenilor , pe vremea lui Iliescu. Li s-au marit salariile nesimtzitzii dr.acului si astia n-au pic de rusine , nici daca le dai un miliard de lei salar, tot asa se vor comporta si tot aceiasi atitudine vor avea fata de noi populatia care ( inca ) mai muncim si le asiguram lor salariile din banul public .
  Ma mira faptul ca totusi Brasovul se afla in Ardeal si eu credeam ca ardelenii sunt mult mai „saritori ” si mult mai „dusi la biserica ” decat multi altii din tzara … Efectiv, ne cutramura ceea ce se intampla in sistemul nostru sanitar . La noi, sunt mai bine tratate si aparate animalele decat oamenii .
  Ar trebui sa existe la serviciile de urgente, un medic, care permanent, sa faca imediat, pe loc, un consult ” de urgentza ” tutur ” celor care se prezinta acolo si functie de „prezumtie ” sa le explice oamenilor, ordinea de „interventie ” medicala . Poate daca-si ” taia gatul sau venele ” de la mana sau picoare… il bagau atunci in seama …
  Daca il consulta cineva , cu siguranta isi dadea seama ca-i un „infarct ” … si ala era cod ” rosu ” … sau cum dr.acu si-au facut aia codurile lor …
  Sa vezi ce-l mai „consultau ” daca sarea la „gatul lor ” ( pardon, buzunarul lor ) cu ceva euroi… !
  Toate durerile in piept si cand te sufoci si n-ai aer… sunt semne ale unui posibil infarct . Io m-as intoarce acolo si le-as fu.te o batuta alora de tot s-ar ca.ca pe ei nemernicii dr.acului, si daca as intra la parnaie ptr tulburarea grava a linistii publice dupa aia ! Sa le fie rusine , ca in tzara asta numai daca le dai cu parul in cap obtii ceva ! Pacat ca biata femeie nu depune la parchet o plangere penala impotriva lor, daca nu pentru ucidere din culpa, cel putin pentru neglijenta in serviciu .
  O sa ne priimeasca dr.acu in Europa… cu astfel de atitudini si comportamente si ne miram de ce toata Europa ne face ” tz.i.g.oiner , gip.si, git.anos sau r.romica ” .
  Eu stiu multi oameni cumsecade si constiinciosi in acest sistem, dar am impresia ca-i poti numara pe degete, ca marea lor majoritate, cand te vad, se uita la tine ca la ” pacanele „… si numai ” dolari sau euro ” vad…

LĂSAȚI UN MESAJ