Un nou concurs pentru funcțiile de directori de școli va fi organizat în această vară

129

Vara aceasta Ministerul Educației va organiza un nou concurs pentru funcțiile vacante de directori. Potrivit anunțului inspectorului școlar general Camelia Tabără, proba cognitivă va fi înlocuită cel mai probabil cu testarea cunoștințelor legate de legislație școlară.

„La ultima videoconferinţă, ministerul ne-a spus că va fi concurs şi a avansat data de 28 iulie. Aşa cum a fost gândită structura acestui an şcolar, era o breşă de trei săptămâni de vacanţă pentru noi fără examene naţionale. E practic perioada cea mai potrivită. Deocamdată nu a apărut documentul oficial. Din câte ştiu eu, săptămâna viitoare va fi o întâlnire cu inspectorii generali pentru o ultimă consultare şi apoi va fi făcută publică data acestei a doua sesiuni de concursuri. Deci 28 iulie – probă scrisă şi până în 10 august proba practică într-o formă asemănătoare. Din câte ne spunea ministerul, componenta de elemente cognitive va fi înlocuită cu legislaţie. Cred că e corect. Colegii care vor să se ducă la concurs – şi îi invităm să se ducă la concurs cât mai mulţi – să ştie să nu îşi planifice concediul în perioada respectivă”, a declarat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

Mai puţin de 60% dintre unităţile şcolare din judeţ au conducători legitimi care au susţinut şi promovat acest concurs în urma primului concurs organizat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi în şcoli.

102 candidați pentru funcțiile de director și director adjunct s-au prezentat la probele de evaluare Curriculum vitae și Interviu.  Dintre aceștia, la proba de Curriculum vitae au fost admiși 89, iar la proba de interviu 86.

Dintre cele 114 posturi disponibile la nivel județean, directorii au ocupat 67, reprezentând un procent de 58,77%. Pentru directori adjuncți s-au ocupat 18 posturi din 37, reprezentând un procent de 48,64%.

Pe celelalte posturi au fost numiţi directori şi directori adjuncţi suplinitori care trebuie să se prezinte acum la concurs dacă doresc să-şi păstreze funcţiile.

LĂSAȚI UN MESAJ