Licitația CJ BN merge la subordonata CJ BN

 

Licitațiile Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, instituție condusă de baronul Emil Radu Moldovan, merg către instituțiile subordonate. O licitație pentru reabilitarea DJ 162 în zona Vișuia Silivașu de Câmpie a mers către LDP, instituție subordonată CJ BN. Prețul este de 7 milioane de lei, iar kilometrul de drum reabilitat costă 1 milion de lei. Aici sunt banii dumneavoastră, în pixul baronului Moldovan.

 

Licitația pentru reabilitarea drumului județean 162 a fost efectuată prin cereri de oferte. Este o procedura mai rapidă față de licitațiile clasice.

 

Licitațiile pentru proiectare, anul trecut

 

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a comandat anul trecut serviciile de proiectare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivele de investiţii „Modernizare DJ 173 B, km 16+500-26+300, Intersecţie cu DC 32 – Nimigea” şi „Modernizare DJ 162, km 8+300-18+540, Archiud – Sânmihaiu de Câmpie”.

Elaborarea documentaţiilor costă 117.600 lei (fără TVA), reprezentând 26.563 euro, pentru modernizarea DJ 173 B şi 122.880 lei (fără TVA), adică 27.755 euro pentru DJ 162.

 

DJ 173 B porneşte din DN 17 C (Bistriţa), străbate localităţile Tărpiu, Mintiu şi Nimigea de Jos, unde se intersectează cu DJ 172.

 

Sectorul respectiv de pe DJ 162 pleacă din Archiud, traversează localitatea Stupini până la intersecţia cu DJ 151, în Sânmihaiu de Câmpie, şi este în continuarea porţiunii aflate acum în reabilitare (Teaca – Archiud).

Drumul este din  pietriş, iar scurgerea apelor este defectuoasă din cauza lipsei sau amenajării necorespunzătoare a şanţurilor, a lipsei sau colmatării podeţelor şi a vegetaţiei.

 

Șanțurile județului, în planul CJ BN

 

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunțat încă de la mijlocul anului trecut scoaterea la licitaţie a contractul intitulat „Elemente de continuizare în vederea scurgerii apelor din zona drumurilor judeţene din judeţul Bistriţa-Năsăud”, în valoare de 7,6 milioane lei. Practic este vorba despre o reabilitare a şanţurilor laterale de pe drumurile judeţene şi cele laterale în vederea asigurării scurgerii apelor pluviale şi prevenirea efectelor inundaţiilor. De altfel, unul dintre drumurile vizate a fost și cel licitat acum și câștigat de LDP, respectiv DJ 162 porțiunea Silivașu de Câmpie.

 

1.200 de km de drumuri județene

 

Judeţul Bistriţa-Năsăud dispune de o reţea de drumuri judeţene în lungime de peste 1.200 de kilometri, din care teoretic jumătate au fost modernizate până în 2012. De atunci încoace, numărul kilometrilor de drumuri judeţene care au intrat în reabilitare/modernizare este foarte mic, având în vedere că prin lucrările scoase la licitaţie de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se prevăd intervenţii pe câte unu, doi kilometri. Până să fie reabilitate şi modernizate în integralitate drumurile judeţene din Bistriţa-Năsăud, administraţia judeţeană s-a gândit că este necesară reabilitarea şanţurilor laterale de pe aceste drumuri.

 

Bani de bani pentru următorii patru ani

 

La jumătatea lunii trecute, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a scos la licitaţie un contract bănos, în valoare de nu mai puţin de 7,6 milioane lei, bani asiguraţi din bugetul judeţului, pentru reabilitarea şanţurilor de pe drumurile judeţene şi asigurarea scurgerii apelor pluviale în cazul în care ar cădea precipitaţii abundente. Lucrările vor fi executate pe parcursul următorilor patru ani, mai precis în 48 de luni de la data semnării contractului.

 

Conform anexelor contractului cadru, în discuţie intră 19 drumuri judeţene. Astfel, este vorba de DJ 151 limită cu judeţul Mureş, DJ 154 limită judeţul Mureş – Sărata, DJ 154 C în comuna Budacu de Sus, DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Miceştii de Câmpie – Visuia, DJ 170 Reteag (DN 17) – Ciceu-Giurgeşti – Negrileşti, DJ 171 Uriu (DN 17) – Ilişua – Dobric – Căianu Mic – Spermezeu – Târlişua, DJ 172 DN 17 – Cociu – Mogoşeni – Floreşti – Nimigea de Jos – Mocod – Zagra – Poienile Zagrei, DJ 172 A Beclean (DN 17) – Rusu de Jos – Rusu de Sus – Nuşeni – Beudiu – Bozieş – Apatiu – Strugureni – Chiochiş, DJ 172 B Rebrişoara – Rebra – Parva, DJ 172 C Joseni – Strâmba, DJ 172 D Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei, DJ 172 E Matei – Lechinţa – DN 15A Herina, DJ 172 F limita judeţul Cluj – Braniştea, Măluţ – Beclean, DJ 172 G Chiraleş – Arcalia – Sărăţel, DJ 154 Monariu – Budacu de Jos – Jelna – Orheiu Bistriţei – Satu-Nou, Livezile (DN 17), DJ 172 H – DJ 172 G (Nuşeni), DJ 172 K Reteag; Braniştea – Cireşoaia, DJ 173 Bistriţa – Ragla – Budacu de Sus; Şieu – Posmuş – Pinticu – Teaca – Ocniţa – Milaş, DJ 173 A Prundu Bârgăului (DN 17) – Bistriţa-Bârgăului – Colonie, DJ 173 B Tărpiu – Mintiu; Nimigea de Jos (DJ 172).

 

Şanţuri şi podeţe…

 

Conform datelor postate pe SEAP, lucrările presupun rectificarea cotelor de fund de şanţ şi construirea elementelor de scurgere a apelor de suprafaţă în zona drumurilor laterale. Practic discutăm despre decolmatarea şi adâncirea şanţurilor laterale care vor fi betonate şi în anumite porţiuni vor fi executate podeţe şi subtraversări de drumuri şi căi ferate dar şi pentru accesul în curţi, cu introducerea unor tuburi de polietilenă.

 

Criterii de eligibilitate

 

Firmele care vor depune oferte pentru adjudecarea contractului în valoare de 7,6 milioane lei trebuie să depună o garanţie de participare în valoare de o sută de mii de lei. Pentru a fi eligibili, ofertanţii trebuie să facă dovada că în ultimii trei ani au avut o cifră de afaceri medie de cel puţin 2,8 milioane lei în ultimii trei ani, adică în 2011, 2012, 2013. Totodată, firmele ofertante trebuie să prezinte lista principalelor lucrări executate în ultimii cinci ani, lucrări care trebuie să fie însoţite de certificări de bună execuţie, dar şi să facă dovada că în această perioadă au executat cel puţin trei lucrări similare contractului pentru care şi-ai depus ofertele, în valoare de minim 1,8 milioane lei fără TVA. În plus, ofertanţii trebuie să dovedească şi faptul că deţin utilajele şi echipamentele necesare executării lucrărilor.

Pentru a descuraja depunerea unor contestaţii după atribuirea contractului de execuţie, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud îi avertizează pe eventualii nemulţumiţi că în acest caz li se va reţine circa 8.300 lei din garanţia de participare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.