Un bărbat din Budacu de Sus, reţinut pentru tăieri ilegale. O firmă s-a ales cu dosar penal pentru întocmire de acte false

360

Un bărbat din Budacu de Sus a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore şi riscă să îşi petreacă sărbătorile după gratii, după ce poliţiştii au descoperit că el ar fi autorul unor tăieri ilegale dintr-o pădure. 

Probleme de ordin penal are şi o societate comercială care ar fi întocmit documente false pentru transportul a circa 40 mc de lemn.

 

Potrivit IPJ BN, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni silvice, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat, miercuri, un bărbat de 40 ani, din Budacu de Sus, bănuit de comiterea faptelor.

Bărbatul este cercetat pentru faptul că, în perioada 4 septembrie – 23 septembrie 2017 ar fi sustras 39 de arbori, cauzând un prejudiciu de 4.466,61 lei.

Față de bărbatul de 40 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei Judecătoriei Bistriţa cu propunere de arestare  preventivă.

 

 

În aceeaşi zi, în contextul prevenirii și combaterii delictelor silvice de pe raza județului,  polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean sprijiniți de polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice, au oprit pentru control în trafic un autovehicul care tracta o semiremorcă și care transporta cantitatea de 50,78 mc material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că societatea comercială care a expediat materialul lemnos în cauză ar fi emis un aviz de însoțire pentru o cantitate mult mai mică decât cea existentă în autovehicul, iar 37,91 mc au fost transportați fără documente de proveniență legală.

Societatea expeditoare a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

IMG-20171220-WA0016

Pentru a induce în eroare organele de control, transportatorul ar fi aplicat o platbandă metalică la ușile de acces în interiorul semiremorcii de natură să creeze impresia aplicării un sigiliu asupra mărfurilor transportate.

De asemenea, cu ocazia extinderii verificărilor, societatea expeditoare în cauză, ar fi emis în fals un alt aviz de însoțire, pentru cei 37.91 mc.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, cantitatea de 37,91 mc de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodia Ocolului Silvic Beclean.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ