Tudose nu i-a cerut lui Dragnea să demisioneze, dar i-a pus impus schimb unele condiții condiții

319

Premierul Mihai Tudose i-a pus condiții președintelui PSD Liviu Dragnea: dacă nu se va face remanierea, premierul a amenințat că demisionează și va pleca cu tot guvernul.

Tudose nu i-a cerut lui Liviu Dragnea să demisioneze din funcția de președinte al PSD, dar s-a discutat despre relația dintre partid și Guvern.

Premierul i-ar fi spus lui Dragnea că Guvernul este politic, dar e nevoie de independență de decizie. Membrii Executivului se vor consulta în continuare cu partidul, dar atunci când consideră că nu trebuie să-și asume răspunderea pe anumite proiecte trebuie să fie lăsați să facă acest lucru.

Premierul a prezentat o listă cu patru miniștri care trebuie să plece din Guvern. Este vorba despre vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul pentru fonduri europene, Rovana Plumb, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Primii trei au probleme în justiție. Premierul a spus că au existat nemulțumiri de la Bruxelles, iar în aceste condiții acești miniștri trebuie să plece din Guvern.

În ceea ce-l privește pe Răzvan Cuc, premierul nu este mulțumit de activitatea acestuia.

Pe de altă parte, mai mulți lideri social-democrați i-au cerut premierului să nu demisioneze și să nu riște ca PSD să intre în opoziție, potrivit Digi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ