Trei firme de prelucrare şi exploatare a lemnului, arse cu amenzi de zeci de mii de lei! Una a rămas şi fără cherestea şi fără camion

1670
SURSĂ FOTO: ARHIVĂ

Trei societăţi comerciale de prelucrare și exploatare a materialului lemnos de pe Valea Someşului şi de pe Valea Bîrgăului au fost amendate, marţi, de poliţişti şi reprezentanţii Gărzii Forestiere, cu 40.000 lei. În plus, oamenii legii au confiscat a fost confiscat material lemnos în valoare de 10.000 lei și un autovehicul în valoare de 50.000 lei.

 

La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea delictelor silvice, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Astfel, au fost efectuate controale în trafic și la trei societăți comerciale de prelucrare și exploatare a materialului lemnos, pe Valea Someșului și pe Valea Bîrgăului.

În urma controlului în trafic, a fost identificat un camion, care transporta cantitatea de 15,77 mc cherestea, fără proveniență legală. Controlul s-a extins și asupra societății expeditoare a materialului lemnos.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 lei, a fost confiscat material lemnos în valoare de 10.000 lei și un autovehicul, folosit la comiterea contravenţiei, în valoare de 50.000 lei.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ