În luna iulie, 62 de persoane au fost trimise în judecată de procurorii bistriţeni, în 56 de dosare, care au fost înscrise pe rolul instanţelor din Bistriţa-Năsăud.

Trei bistriteni au fost trimişi în judecată sub acuzaţii de evaziune fiscală, dar şi de complicitate la evaziune fiscală sau spălare de bani şi delapidare.

 

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în luna iulie, procurorii din Bistriţa-Năsăud au avut soluţionat 379 de cauze, din care 56 au ajuns pe rolul instanţelor de judecată. În aceste dosare sunt inculpate şi vor fi judecate 62 de persoane.

Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra vieţii, contra patrimoniului, infracvţiuni silvice, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

De asemenea, s-au dispus soluţii de netrimitere în judecată, respectiv clasare sau renunţare la urmărire penală, în cauze, faţă de 327 făptuitori/suspecţi/inculpaţi.

Tot luna trecută, procurorii au solicitat instanţelor de judecată luarea măsurii preventive faţă de 8 inculpaţi, în 7 cauze, toate cererile fiind admise de judecătorii de drepturi şi libertăţi. În alte trei cauze, procurorii au dispus punerea sub control judiciar faţă de 4 inculpaţi.

 

Printre cele mai importante dosare care au ajuns în luna iulie pe rolul instanţelor de judecată sunt trei care vizează regimul fiscal.

Astfel, printre cei trimişi în judecată luna trecută, se numără Gorea Gavrilă, pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală, constând în faptul că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada aprilie-septembrie 2009, a dispus înregistrarea în contabilitate a unui număr de 23 de facturi fiscale fictive, ca beneficiar al unui număr de 7 circuite evazioniste, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, în sumă de 1.084-672 lei.

 

Suci Macedon a fost trimis în judecată pentru comiterea unoer infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, constând în faptul că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada decembrie 2015 – decembrie 2016, a înregistrat în contabilitate 59 de facturi fiscale fictive, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, în sumă de 41.490 lei. În aceeaşi calitate, în aceeaşi perioadă, şi-a însuşit din casieria sociteăţii sume totalizând 67.198,49 lei, din care suma de 34.707 lei reprezintă TVA colectat şi impozit pe venit diminuat prin înregistrarea de facturi fictive, aceasta fiind suma „spălată”.

 

Hordoan Adrian Ovidiu a fost trimis în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada august 2014 – octombrie 2015, a pus la dispoziţia altei persoane, în scopul înregistrării în contabilitate, mai multe facturi fiscale fictive, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, în sumă totală de 342.750, 23 lei, sens în care a semnat unele acte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.