Trei bărbaţi din Mureş, amendaţi de jandarmii bistriţeni, pentru comerţ ilegal

281

Jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, au depistat în ultimele 48 de ore pe raza municipiului Bistriţa, mai multe persoane care ofereau ilegal spre vânzare diverse produse.

 

Au fost depistate trei persoane care ofereau spre comercializare 3 seturi de vase pentru gătit (52 piese) şi seturi de cuţite de bucătărie şi coşuri împletite din nuiele, în alte spaţii decât cele special amenajate în acest sens.

Bărbaţii sunt din Crăciuneşti, respectiv din localitatea Glodeni (Mureş).

Cei trei au fost amendaţi, conform legii, cu 1.500 lei – câte 500 lei fiecare  -, iar produsele oferite spre comercializare au fost confiscate.

 

6

Jandarmeria aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care intenţionează să efectueze acte de comerţ, trebuie să facă acest demers în spaţii special amenajate, să deţină documentele de provenienţă, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodată, comercianţii trebuie să deţină certificat de înregistrare fiscală care atestă existenţa societăţii comerciale respective sau documente privind persoana fizică autorizată.

1 COMENTARIU

  1. Sper ca nu s-au „afirmat” si nu s-au „batut cu caramida-n piept ” fata de cei care au vandut aceste 4 cosuri din nuiele… ( din poza ) ca astia cu siguranta sunt dintre prapaditii ” rudari sau cotarcari „… vai mama lor… si sper ca nu asta face obiectul unui articol de asemenea dimensiune . Daca au fost amendati niste bieti „parliti” pentru aceste cosuri de nuiele inseamna exces de zel nu altceva si nu cred ca tocmai astia eludeaza „fiscul” in Romania si nu din cauza astora ne merge noua „bine ” !

LĂSAȚI UN MESAJ