Traficant cu imaginaţie: a vândut droguri la pachet cu o maşină

790

Procurorii DIICOT din Sălaj l-au prins pe un bărbat pe când vindea droguri la pachet cu o maşină. Ionică Viţa a achiziţionat maşini second-hand din Spania, cu preţuri cuprinse între 100 şi 1.000 de euro, pe care le revindea în România la preţuri cu mult mai mari cu tot cu droguri. Până să pună procurorii mâna pe el, bărbatul a reuşit să vândă droguri în cinci judeţe. În ajunul Crăciunului, Ionică Viţa a fost arestat preventiv.

 

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2016, Vița Ionică, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantităţi insemnate de cannabis şi rezina de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza judeţelor Caras Severin, Satu Mare, Cluj, Alba si Salaj contra unor sume cuprinse între 30.000-50.000 lei/ kilogram.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a  rezultat faptul că în cursul anului 2016, inculpatul  Vița Ionică a achiziționat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau  introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Din cercetări a rezultat că aceste cantități de droguri care erau introduse în țară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate  unor persoane de pe raza județelor Caraș Severin, Alba și Sălaj.

„La data de 23.12.2016  inculpatul Vița Ionică a intrat în țară cu un  autoturism înmatriculat în Spania,  prin punctul de frontieră Cenad, jud. Arad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș. La aceeaşi dată, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din orașul Teiuș, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj l-au surprins în flagrant pe inculpatul Vița Ionică în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei”, mai precizează sursa citată.

La data de 24.12.2016 Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Vița Ionică pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ