Manifest in Europa. Lista cu tarile ce vor interzicerea valului islamic

214

Norvegia vrea să interzică acoperirea feței cu vălul islamic în grădinițe, școli și universități, a anunțat luni Guvernul de la Oslo, potrivit Digi24. De la 1 octombrie, o măsură similară va adopta şi Austria.

Cele două ţări se vor alătura astfel Franţei, Ţărilor de Jos, Belgiei, Bulgariei şi landului federal german Bavaria, care au impus deja restricţii privind purtarea vălului în spaţiile publice.

Guvernul Norvegiei, format dintr-o coaliție fragilă a conservatorilor de centru-dreapta și a progresiștilor, este încrezător că va găsi sprijinul opoziției pentru impunerea acestei măsuri, relatează agenția Reuters.

„Avem toate motivele să credem că acest lucru va fi aprobat de către Parlament”, a declarat ministrul Educației, Torbjoern Roe Isaksen.
Dacă măsura va fi votată în Legislativ, Norvegia va deveni primul stat nordic care introduce o interdicție privind portul burqa și niqab, atât în rândul adulților, cât și al copiilor.
„Îmbrăcămintea pentru acoperirea fețelor, cum ar fi burqa i niqab, nu aparține școlilor norvegiene”, a precizat ministrul pentru Imigrație și Intergare, Per Sandberg, în cadrul unei conferințe de presă.
Angajatele care vor insista să poarte vălul islamic ar putea risca pierderea locului de muncă, iar studenții – exmatricularea din universități.

2 COMENTARII

  1. N-au ce cauta cei cu „valul pe fata” printre noi. Daca nu vor sa se conformeze legilor noastre nationale, na-u decat sa plece inapoi de unde au venit !
    Auzi domnule, sa ne modificam noi legile si felul nostru de a fi si de a ne manifesta dupa ei , care au tabarat peste noi ca lacustele peste culturile oamenilor si nu invers … Cam obraznici … nu credeti ?
    Imi doresc stapan peste Europa, un Putin ori un Trump… sa-i puna la punct, daca sefii nostri de state nu sunt capabili s-o faca !

  2. Uitati-va numai la ei… ce „priviri gaunoase ” au la adresa noastra al crestinilor peste care au tabarat ca si lacustele peste culturi… !

LĂSAȚI UN MESAJ