Tăriceanu despre gafele premierului: ”Nu cred că e prisma prin care trebuie să o judecaţi”

54

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că Viorica Dăncilă nu trebuie judecată prin prisma unor greşeli. Președintele Senatului a mai declarat că a primit semnale de la Bruxelles că prestaţia acesteia a fost una bună.

 

„Alaltăieri m-am întâlnit cu doamna premier. Colega mea Renate Weber a fost prezentă la întâlnirea cu liderul grupului ALDE şi mi-a relatat în vorbe foarte frumoase presaţia doamnei Dăncilă. Se vede că are experienţă, cunoaşte diplomatia europeană şi a făcut un gest pe care probabil alt premier ar fi făcut o arongaţă şi nu l-ar fi făcut. (…) Prin urmare, o aprecize pe doamna Dăncilă pentru modul în care îşi duce mandatul de prim-ministru. Uitaţi-vă la Macron căruia i-a scăzut popularitatea. Nu cred că e prisma prin care trebuie să o judecaţi pe doamna Dăncilă (Gafele premierului – n.r.)”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, liderul ALDE a acuzat câţiva europarlamentari români că distrug imaginea ţării la Bruxelles, nominalizându-i pe Cristian Preda, Cătălin Ivan şi Monica Macovei.

42727759_301661323760751_5271165602344468480_n

Europarlamentarul Cătălin Ivan a scris, miercuri, pe Facebook, că premierul Viorica Dăncilă a spus în dezbaterea din grupul socialist din PE că la protestele din 10 august „jandarmeriţa a fost bătută cu bestialitate de protestanţi”.

 

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmeriţa a fost «bătută cu bestialitate de protestanţi»”, a scris, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.

Acesta a mai adăugat că speră ca traducătorii să fi înţeles că premierul a vrut să spună „protestatari”, pentru a nu intra într-un conflict religios.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ