Tânăr din Maramureș, prins de polițiști cu permis de conducere fals

122

Zece conducători auto au rămas fără permise de conducere, iar un tânăr din Vișeu de Sus a fost prins de polițiștii năsăudeni cu un permis fals și s-a ales cu dosar penal. Totodată, oamenii legii au aplicat peste 200 de amenzi, în valoare de 48.000 lei.

 

Potrivit IPJ BN, la data de 26 martie a.c., polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat activități de monitorizare a traficului rutier și de prevenire a accidentelor rutiere, pe raza întregului județ.

Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în județul nostru: viteză excesivă și neadaptată, nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare între vehicule, traversarea neregulamentară a pietonilor și neatenția în conducere.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste aproape 200 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 48.000 lei.

 

Totodată, față de 10 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat în trafic, pe un tânăr, de 31 de ani, din Vișeu de Sus, județul Maramureș, care conducea un autoturism, pe DN 17C, prin localitatea Telciu.

La solicitarea polițiștilor acesta a prezentat un permis de conducere, însă în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul tânărul nu deține permis valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar permisul prezentat ar fi fals.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

 

LĂSAȚI UN MESAJ