Suma lunară încasată de procurorul general Augustin Lazăr…

177

Augustin Lazar a fost numit procuror general al Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie și Justitie, după ce în trecute fusese procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia. Învestirea a fost făcută chiar de Klaus Iohannis.

În 34 de ani de carieră, dintre care 18 în funcții de conducere, Lazăr a strâns o avere frumoasă, însă este totuși surprinzător cum totuși ca magistrat ajungea la un venit lunar de 5.200 de euro. Este drept că o parte din bani veneau din salariul de procuror, iar cealaltă din cea de profesor, dar suma este una consistentă. Mai exact 264.859 lei la Parchetul Alba-Iulia și 28.427 de lei din activitatea didactica depusa la Universitatea din Alba-Iulia, adică 24.440 pe lună (5.200 euro).

Potrivit declarației sale de avere Augustin Lazăr deţine, împreună cu soţia, două terenuri agricole în localitatea Aiud-Sâncrai, unul de 1,65 hectare şi celălalt de 0,39 hectare, precum şi un teren intravilan de 500 de metri pătraţi în municipiul Alba Iulia.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Nu este corect. Mult prea mare disproportia , in raport cu Seful Statului sau Primul Ministru de exemplu… care are acolo, circa 7-8.000-10.000 de lei/ luna sau in raport cu medicii, care castiga circa 4000-6000 de lei / luna… si care salveaza vieti omenesti, nu lucreaza in „hartii” …
    Cred ca se cam exagereaza cu aceste venituri ale procurorilor. La urma urmei, nu ei sunt cei care actioneaza , identifica , prind si retin infractorii, ci POLITIA NATIONALA , CARE ARE SALARIILE 20% DIN CE CASTIGA UN PROCUROR. Procurorii nu fac altceva, decat preiau dosarele penale de la Politie , le instrumenteaza si le promoveaza mai departe la Instanta de judecata. Nu se „lupta ” cu mediul infractor, absolut deloc… ! De ce POLITIA SI JANDARMERIA are in raport cu domnialor doar 20-30% din salariul acestora ? Nu-i nici drept, nici cinstit si nici moral … !
    Se aude, domnilor parlamentari ?

  2. Militarii care lupta in teatrele de operatiuni, pentru suveranitatea tzarii… au salarii de la 2000 pentru un simplu militar luptator care-si pune viata in pericol , pana la 6000 de lei cat are un general al acestor forte militare de actiune si care sunt „garantul securitatii si suveranitatii nationale ” si care nu se pot implica „politic ” in absolut nici un fel de „joc politic ” … si nici alte activitati care sa le intregeasca veniturile… ca n-au loc de intors . NU-I CINSTIT si nici bine gandit !

LĂSAȚI UN MESAJ