Subvenţii majorate la angajare pentru şomeri şi absolvenţi

174
Otilia Râpan - director AJOFM Bistrița-Năsăud

Începând cu data de 3 decembrie au intrat în vigoare noile măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, prin modificarea legii nr.76/2002 de către OUG nr.60/2016.

 

Angajatorii care dau de muncă şomerilor, ce în cinci ani de la data angajării vor îndeplini condiţiile pentru pensia anticipată parţială sau pensie pentru limită de vârstă, beneficiază lunar, pe durata angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare, de o sumă de 900 lei.

De asemenea, firmele care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată șomeri peste 45 de ani primesc lunar, pe o perioadă de un an, pentru fiecare persoană angajată, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă cel puțin 18 luni.

Mai mult, începând cu luna decembrie, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai instituțiilor de învățământ primesc lunar, pe o perioad de un an, pentru fiecare absolvent, aceeaşi subvenţie în cuantum majorat.

Noile măsuri au fost anunţate miercuri de către conducerea AJOFM Bistrița-Năsăud, într-o conferință de presă organizată cu ocazia „Zilelor porților deschise”.

LĂSAȚI UN MESAJ