Maratonul Via Maria Theresia, organizat de Tașuleasa Social în parteneriat cu Raiffeisen Bank, a adunat sâmbătă 16 august peste 500 de oameni de toate vârstele, din țară și străinătate.

Au fost prezenți Marcel Iureș, Amalia Enache, Steven și Valeria van Groningen, Eduard Novak, Doina Pană, dar și sportivi de mare clasă.


„Fie ca au pedalat, au drumețit sau au alergat pe urmele istoriei, participanții au intrat în spiritul proiectului. Cuvinte precum: „anduranță maximă”, „Mariuta”, „traseu unic”, „voluntariat” și „reușită” au căpătat pentru ei un alt înțeles, unul al faptelor și al încântării”, după cum au scris cei de la Tășuleasa pe pagina oficială.


Peste 200 de sportivi au trecut linia de Finish și aproape 100 de drumeți au străbătut patru segmente diferite ale drumului Mariei Theresia.

 

„Vă felicităm pe toți cei care ați participat și vă mulțumim pentru votul de încredere pe care ni l-ați acordat prin prezența voastră la prima Ediție a Maratonului Via Maria Theresia!
Împreună cu voi, începe povestea Via Maria Theresia”, au mai adăugat cei de la asociație pe pagina de socializare.

 

 

În cea mai mare măsură traseul urmează vechiul drum istoric, numit al Mariei Theresia. Acest drum a servit odinioară aprovizionării frontului și se povestește că se circula pe el cu trăsura. Astăzi, drumul nu mai este la fel de larg, dar este ideal pentru competiții sportive, poziționarea lui pe curbele de nivel ale celor mai importante vârfuri ale crestei Călimanilor, conferind traseului o dificultate medie.

Traseul este transversal, pe sub linia crestei, pornește din Bucovina și ajunge în Ardeal, mai exact din județul Suceava, ajungând în judetul Bistrița Năsăud.
Proiectul Via Maria Theresia este gândit și ca un exemplu de bună practică pentru competiții montane. Traseul are o lungime de 42,195 km și va rămâne unul constant de maraton, mountain-biking și drumeție, deschis pe timp de vară sau iarnă, zi sau noapte, pentru toți doritorii. Datorită locurilor de popas special amenajate, punctelor de hidratare semnalizate și panourilor informative, fiecare drumeţ va avea posibilitatea să se bucure de traseu şi să primească informaţii detaliate fără a fi însoţit de un ghid.

Acest proiect reprezintă o nouă mișcare în lupta asociației pentru salvarea pădurilor – o problemă actuală și devastatoare a societății noastre fiind tocmai exploatarea ilegală în exces a pădurilor țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.