Miercuri, 20 august, a avut loc în sala mare a Palatului Administrativ Bistrița-Năsăud, o ședință pe tema conservării şi promovării culturii tradiţionale româneşti, în care protagonişti au fost un grup de copii de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuţi, coordonat de d-na vicepreşedinte Mihaela Lungu şi preotul Nicolae Moroz. La această întrevederea a fost prezent și prefectul Ioan Țintean.

Artiştii bucovineni au marcat încă un moment înspre regăsirea identităţii comune.

„Cu foarte mare seriozitate, copiii au luat loc la masa oficială unde s-a discutat despre evenimentele istoriei care ne unesc şi, totodată, despre rolul activităţilor culturale în care sunt implicaţi, pentru menţinerea vie a simţămintelor româneşti autentice.

Distinşii oaspeţi au mărturisit că se află pentru prima dată în judeţul Bistriţa-Năsăud şi, totuşi, au un plăcut sentiment de „acasă” prin căldura cu care sunt întâmpinaţi în fiecare loc pe care îl vizitează. La rândul său, prefectul Ioan Ţintean a menţionat că este un susţinător al intensificării relaţiilor de colaborare, oferindu-şi sprijinul în acest sens şi invitându-i să revină pe meleagurile bistriţene, unde vor fi primiţi cu căldură, oricând”, potrivit unui comunicat remis redacției.

Reprezentanţii Centrului Bucovinean de Artă Cernăuţi se află în aceste zile în Bistriţa-Năsăud, la invitaţia preotului Ioan Titieni, care s-a îngrijit de cazarea lor la Centrul Cultural Sf. Pahomie din Gledin, comuna Monor. De asemenea, bistriţeanca Angela Socolean îi va însoţi într-un tur al judeţului, pentru a le prezenta principalele obiective.

 

 „La finalul întâlnirii, preotul Nicolae Moroz a rostit o rugăciune, iar copiii au interpretat câteva cântece, oferindu-ne o zi cu adevărat specială, pentru care le mulţumim. În concluzie, a fost o „şedinţă” de suflet, ce se impune a fi repetată”, potrivit aceluiași comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.