Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, arestat într-un dosar de corupţie, a pierdut definitiv procesul în care a contestat sancţiunea aplicată de Consiliul Superior al Magistraturii pentru că a fost, simultan, membru în Consiliul de Administraţie al CFR şi judecător, informează Mediafax.

 

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, la jumătatea lunii iunie a anului trecut, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Ovidiu Puţura, care era la acel moment judecător detaşat în cadrul Ministerului Justiţiei.

Ovidiu Puţura a încălcat articolul 8 litera c) al Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, care stipulează faptul că „judecătorilor şi procurorilor le este interzis să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare sau control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv bănci sau alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome”.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei  a deţinut în paralel funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al CFR şi pe cea judecător, potrivit acţiunii disciplinare întocmite de Inspecţia Judiciară, el încâlcând astfel interdicţia de a ocupa o funcţie în afara celor compatibile cu cea de magistrat.

Ovidiu Puţura a contestat măsura la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Puţura Ovidiu împotriva hotărârii din 11 iunie 2014, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară”, a stabilit, luni, ICCJ.

 

Ovidiu Puţura a fost suspendat de CSM, în 28 ianuarie, din funcţia de judecător în cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, după ce cu o săptămână mai devreme el a fost arestat  pentru 30 de zile, într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA. Ovidiu Puţura este acuzat că a primit  30.000 de euro mită, pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant.

 

Pe 17 februarie, procurorii au cerut prelungirea stării de arest preventiv pentru încă 30 de zile , solicitare admisă de judecătorul de drepturi şi liberatăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Ovidiu Puţura a contestat decizia  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă fără succes. Magistraţii Instanţei supreme au menţinut soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti.

 

CITEŞTE ŞI:

OVIDIU PUŢURA DUS LA BECI DE DNA PENTRU 30 DE ZILE

 

 Suspendat de CSM, Ovidiu Puţura dus la beci pentru 30 de zile! Posibile implicaţii în „deturnarea” atribuirii unui contract, dar şi într-o reţea ce percepea taxe de protecţie din ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.