Şteţco, zburat din Ministerul Apelor şi Pădurilor! Bistriţeanul a fost tocat mărunt de actualul consilier al ministrului Deneş

1120

Imediat după ce Doina Pană a demisionat, zice-se din motive de sănătate, în luna ianuarie anul acesta din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, cei din sectorul forestier din România, prin „gura” lui Cătălin Tobescu, care este printre altele şi administrator al Fordaq România – Comunitatea Forestierilor, au cerut demisia lui Şteţco din funcţia deţinută. Dar cum acesta nu a renunţat la scaunul din minister, noul premier l-a ejectat acum, în martie. Locul lui Şteţco a fost luat Ilie Covirg, director al Direcţiei Silvice Mureş şi profesor la USAMV Cluj. Partea cea mai interesantă însă, este faptul că în urmă cu circa o lună, cel care cerea demisia lui Şteţco a ajuns consilierul noului ministru al Apelor şi Pădurilor Ioan Deneş.

 

Zilele trecute, Istrate Şteţco a fost eliberat de premierul Viorica Dăncilă, din funcţia de secretar de stat din Ministerul Apelor şi Pădurilor. Decizia pare la prima vedere una surprinzătoare, însă în realitate lucrurile nu stau deloc aşa.

 

Sectorul forestier, un butoi de pulbere

Interesele din sectorul forestier sunt extrem de mari şi prin urmare fiecare agent economic se zbate să nu aibă nici cea mai mică pierdere. Modificările Codului Silvic, promovate în special de Doina Pană cât aceasta s-a aflat în fruntea Ministerului Apelor şi Pădurilor, atât în perioada martie – decembrie 2014, cât şi în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018, au generat un oarecare cutremur între exploatatorii de lemne din România, dar şi între cei care prelucrează lemnul. Primii au fost afectaţi de faptul că exploatările au fost mult reduse, în timp ce cei din a doua categorie au fost nevoiţi să plătească preţuri foarte mari pentru metrul cub de lemn cumpărat.


Citeste mai mult cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

5 COMENTARII

  1. Sa l f(…) Radu Moldovan cu Doina Pana ca a distrus țara cu măsurile lor populiste sub prestecstul ca dau lemn la populație se ascundea o mare escrocherie , lemnul de lucru pus la drumul auto pentru multinaționalele din România .. jaf la drumul mare , Istrate și Doina trădători și vinzatori de țara, la judecată cu voi nesimțiților…

LĂSAȚI UN MESAJ