La data de 10 martie 2015, de la ora 18.00, actorii Teatrului Municipal din Baia Mare, vin pe scena Teatrului de Vară, cu spectacolul „Accidentul” de William Mastrosimone, traducerea Cătălina Mustaţă,regia Marius Oltean.

În distribuţie: Dana Ilie Bărbosu (Lorraine), Wanda Farcaş (Lorr), Doru Fârte (Berk), Adriana Covaci (Mosca).

„Lorein (Dana Ilie Bărbosu) este o văduvă trecută de prima tinereţe care, apăsată de o durere din trecut şi de sentimentul de vinovăţie, îşi îneacă amarul în băutură. Lorein deţine un magazin de carne de pui, La Leo, denumit astfel după răposatul ei soţ, care a sfârşit într-un accident rutier. Ea are şi o fiică, Lorr (Wanda Farkas), care o ajută la magazin şi care are o relaţie cu un bărbat mai în vârstă. Un alt personaj care completează povestea este o clientă bolnăvicioasă şi plângăreaţă, Mosca, întruchipată de Adriana Covaci. Situaţia se complică atunci când la magazin ajunge, în căutarea unei slujbe, Berk (Doru Fârte), un bărbat misterios, care va atrage atenţia lui Lorein. Trecutul îi leagă pe cei doi mai mult decât ne-am putea închipui”, potrivit teatruldenord.ro.

De asemenea la data de 26 martie 2015, de la ora 18.00, actorii Teatrului Municipal „Bacovia” vin pe scena Teatrului de Vară, cu capodopera literaturii clasice universale, Comedia „Nunta lui Figaro”, a scriitorului francez Pierre de Beaumarchais, adaptată şi montată de regizorul băcăuan Dumitru Lazăr Fulga.

Distribuţia: Ştefan Ionescu (Contele Almaviva), Eliza Noemi Judeu (Contesa), Bogdan Buzdugan (Figaro), Firuţa Apetrei (Marceline), Florina Găzdaru (Suzanne), Matei Bogdan (Antonio şi Pedrille), Anca Bucşă (Fanchette), Ştefan Alexiu (Cherubin), Viorel Baltag (Bartholo), Valentin Branişte (Bazile) şi Dumitru Rusu (Brid’Oison).

„Personajul lui Beaumarchais, Figaro, l-a inspirat nu doar pe Rossini, care l-a pus în valoare în opera sa „Bărbierul din Sevilla” pornind de la comedia „Le Barbier de Séville” a scriitorului francez, ci şi pe Mozart, care l-a readus în atenţie în opera „Nunta lui Figaro”. Având ca sursă de inspiraţie tot una din scrierile lui Beaumarchais, „La Folle Journée ou Le Mariage de Figaro” – o continuare a piesei de teatru „Le Barbier de Séville” – opera lui Mozart continuă povestea contelui Almaviva, a Rosinei şi a lui Figaro, care este acum majordomul contelui. Pentru că piesa lui Baumarchais a fost interzisă la Viena în acea perioadă pe motiv că ar fi o satiră politică şi socială, libretristul Lorenzo Da Ponte a renunţat la referinţele politice din textul original şi a tradus libretul în italiană, limba în care se cânta opera la acea vreme. Astfel, Mozart şi Da Ponte – ce aveau să mai colaboreze şi pentru operele „Don Giovanni” şi „Così fan tutte” – au transformat povestea de bază într-o comedie ce a avut succes la premiera din 1786, de la Burgtheater din Viena. Opera lui Mozart a fost, însă, cu adevărat un triumf odată cu reprezentaţia de la Praga, din acelaşi an, în urma căreia compozitorul a primit, din partea impresarului Pasquale Bondini, comanda de a crea o lucrare de operă special pentru acest oraş, „Don Giovanni”, potrivit operanb.ro.

Biletele se găsesc la Centrul Cultural Municipal, strada Liviu Rebreanu nr. 23. între orele 8:00 – 16:00, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

11044614_421663737992518_786134113153849124_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.