Soția unui fost asociat din Elcom Internațional, declarată în conflict de interese de ANI! Firma a câștigat de-a lungul ultimilor ani peste 1,33 milioane euro din bani publici

525

Săpătămâna trecută, fosta șefă a Serviciului Financiar din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud (ITM BN), Virginia Platon-Georgiță, a fost găsită Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ, din cauza unor documente aferente unui contract de vânzare-cumpărare pe care ITM BN l-a încheiat cu o Elcom Internațional SRL, la care soțul acesteia, Platon-Georgiță Emil, era acționar.

De-a lungul anilor, Elcom Internațional SRL a câștigat foarte multe contracte din bani publici, fie prin licitații, fie prin atribuire directă, de pe urma cărora în conturile firmei, cel puțin în perioada 2007 – 2015, au intrat peste 1,33 milioane euro.

 

Firma bistrițean Elcom Internațional SRL este un nume binecunoscut la nivel local, dar nu numai. Dovada stă în faptul că, pe lângă contractele câștigate sau primite prin atribuire directă de la instituțiile publice din județ, aceasta s-a întins și în alte județe din țară, în special din Ardeal.

Potrivit unei statistici întocmită de BaniiTăi.Info, Elcom Internațional SRL Bistrița a încasat, în perioada 2007 – 2015, 1.075.327,36 lei de pe urma a 95 de contracte câștigate prin licitații publice, iar alți 261.287, 93 euro au intrat în conturi de pe urma a nu mai puțin de 559 de contracte primite prin atribuire directă. Evident, sumele nu conțin TVA.

Cele mai multe contracte câștigate prin licitațiile publice au fost…

 


Află mai multe cumpărând ediția tipărită a Gazetei de Bistrița începând de luni de la orice punct de vânzare a presei.

LĂSAȚI UN MESAJ