SOS! Clonarea cardurilor a devenit un sport naţional

405

Aproape nu există zi în care să nu se înregistreze o fraudă bancară, în special prin accesarea ilegală a unui card de debit, în condiţiile în care cea mai răspândită operaţiune bancară efectuată prin intermediul acestora este retragerea de numerar din bancomate. A devenit un adevărat risc folosirea cardurilor datorită acţiunii infracţionale a unor grupuri de crimă organizată, de clonare prin citirea informaţiilor stocate în banda magnetică a cardului cu un dispozitiv artizanal de citire care poate fi fabricat foarte uşor de infractori.

 

Riscurile informatice apar în urma utilizării frauduloase a mijloacelor de plată cu carduri sau prin alte servicii informatice ca urmare a pătrunderii în fişierele informatice ale calculatoarelor băncilor.

Din motive lesne de înţeles, instituţiile bancare păstrează o discreţie aproape absolută asupra acestor fraude, devolarea publică a sustragerilor ilegale de sume de bani de pe carduri însemnând nu numai recunoașterea existenţei unor fisuri în sistemul de siguranţă a acestora, dar ar provoca și scăderea încrederii populaţiei într-o bancă sau alta, sau în sistemul bancar în general. În același timp, se poate constata o diminuare sau chiar o inexistenţă a cazurilor rezolvate de DIICOT, împreună cu alte structuri abilitate, structuri de informaţii și poliţie, pe linia fraudelor informatice.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita.

Doru Costin

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni, platile facute casch sunt cele mai „sfinte ” . Nu mai folositi carduri la operatiuni de plati , cu atat mai mult cele ( de toata ca.ca-ua ) cu descarcare doar la atingere … de sistemele de ” incasare ” de la magazine .

LĂSAȚI UN MESAJ