Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, îşi petrece sărbătorile după gratii

108

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, rămâne în arest preventiv până în luna ianuarie a anului viitor în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă de procurorii DNA Ploieşti.

Decizia pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă.

 

Magistraţii acestei instanţe au respins, miercuri, ca nefondată, contestaţia formulată de Blejnar împotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, în 29 noiembrie, prelungirea arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 decembrie până la data de 6 ianuarie 2017 inclusiv.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte care urmau să fie încheiate la nivelul instituţiei publice pe care o conducea.

Conform procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, Sorin Blejnar şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ