Şoferi rămaşi fără permise, zeci de mii de lei amenzi şi certificate de înmatriculare retrase! Alţii, cu dosare penale

193

Zece şoferi au rămas, luni, fără permise, după ce au fost prinşi de poliţişti că au încălcat regulile de circulaţie pe drumurile judeţului. Alţii au fost descoperiţi că aveau permisele suspendate şi totuşi s-au urcat la volan. Drept urmare, aceştia s-au ales cu dosare penale. În plus, poliţiştii de la Rutieră şi Ordine Publică au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 58.000 lei şi au retras 8 certificate de înmatriculare. 

 

Polițiștii bistrițeni de la rutieră și ordine publică au acționat, luni, pe raza întregului județ pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 225 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 58.000 lei.

Totodată, față de 10 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

Potrivit IPJ BN, la data de 5 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control în trafic, un bărbat de 31 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 152, pe raza comunei Sînmihaiu de Cîmpie.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

Luni seara, pe DN 17, pe raza localității Beclean, polițiștii de la ordine publică din cadrul Poliției orașului Beclean au efectuat semnale regulamentare de oprire în trafic unui autoturism, condus de o persoană necunoscută. Această persoană nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea în direcția spre Dej.

Astfel, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia până în municipiul Dej, județul Cluj, unde cu sprijinul polițiștilor dejeni l-au depistat și ulterior l-au identificat ca fiind un bărbat de 41 ani din Cluj-Napoca.

Potrivit dejeanul.ro, după ce a fost prins, bărbatul le-a spus poliţiştilor că nu a auzit semnalele lor şi din această cauză nu a oprit. Clujeanul avea permisul de conducere suspendat după ce a accidentat un pieton în Botoşani, dar avea dovada înlocuitoare încă aflata în termenul de valabilitate.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ