Soarta preotului Pomohaci, decisă azi de Consistoriul Arhiepiscopiei de Alba Iulia

1139

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia se va întruni, joi, să judece cazul preotului Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani. Convocarea consistoriului a fost solicitată, miercuri, de conducerea arhiepiscopiei după ce au expirat cele 30 de zile în care preotul putea aduce dovezi în apărarea sa. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

 

Convocarea consistoriului a fost solicitată, miercuri, de conducerea arhiepiscopiei după ce au expirat cele 30 de zile în care preotul putea aduce dovezi în apărarea sa. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să îl disculpe de învinuirile care i s-au adus în spaţiul mediatic nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele a fost prezent ieri (n.r. – marţi) la orele după-amiezii la Centrul Eparhial, însă nu s-au prezentat probe care să îl dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus”, a declarat pentru news.ro preotul Oliviu Botoi, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe, conform Antena 3.

Potrivit acestuia, conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a analizat, miercuri, cererea depusă de Cristian Pomohaci pentru retragerea temporar din preoţie şi a decis să ceară convocarea Consistoriului Eparhial, organ care va judeca acest caz.

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

1 COMENTARIU

  1. Pai si „Guru” … ala stiti voi care… ( fugitul in Norvegia ) a avut „gasca lui rotativa „. De ce n-ar avea si Pomohaci o „gasca”, pe care s-o pastoreasca chiar dac-o sa-i cam doara… ” guru „… !? Ar trebui facuta o biserica si pentru „homo”… ca si-n America exista un astfel de „lacas de cult” … ca mare-i „dragostea” Domnului … , care tot „EL” ( Creatorul ) i-a facut ori i-a ingaduit pe fata acestui Pamant ! Acuma, n-o sa ne apucam sa-i facem ” whiscas” pe toti… si n-avem noi ” aplecarea ” data … tot de Domnu… sa-i judecam !

LĂSAȚI UN MESAJ