Situație explozivă în Poliție din cauza pierderii unor drepturi bănești

307

Bilanțul activității IPJ BN a ascuns sub preș, prin omisiune, o stare de spirit negativă existentă în rândul polițiștilor din structurile operative, pe cale să de-a în clocot. Din cauza aplicării după ureche a Legii salarizării, în special polițiștii aflați în stradă, cei care se confruntă direct cu infracționalitatea de toate genurile, vor încasa mai puțini bani, începând cu luna februarie 2018. Polițiștii bistrițeni, și nu numai, sunt extrem de nemulțumiți că le-au fost tăiați banii pentru plata orelor muncite suplimentar.

 

Din punctul de vedere al conducerii IPJ BN, deși se cunoaște situația reală generată de neplata orelor muncite suplimentar, probabil este cunoscută și starea de spirit a polițiștilor, paradoxal, problema este ignorată. Deși, ea poate avea o influență majoră asupra calității misiunilor specifice desfășurate de către polițiști. Ignorarea și tăcerea nu fac să dispară problema, ea există și poate genera probleme care cu greu pot fi anticipate.

Polițiștii bistrițeni fac parte din două organizații sindicate, ProLex și Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Ponderea cea mai mare o au cei de la SNPPC, ce îl are ca președinte local pe cms. șef de poliție, Tiberiu Harpa, care ocupă funcția de împuternicit la comanda Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul poliției bistrițene. Despre cealaltă organizație sindicală la nivelul IPJ BN, ProLex, lipsesc orice fel de date oficiale, probabil acesta funcționând într-un fel de semiclandestinitate.

mihai lupsa

Din discuțiile purtate cu mai mulți polițiști din cadrul IPJ BN…


Află continuarea cumpărând Gazeta de Bistriţa de la orice punct de vânzare a presei, începând de luni 5 februarie 2018.

Doru Costin

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Cine a facut Legea sindicatelor la aceste organe de fortza, a facut-o tare „c.ur.veste”… ptr ca in sindicatul lor, nu pot face fata decat ofiterii si subofiterii activi, fiindu-le interzis politzistilor si jandarmlori pensionari – rezervisti, care cu adevarat si-ar putea arunca „sepcile pe jos” (… povestea din vremea lui Base… cand, pentru astfel de gesturi f multi au fost dati afara… ) si ar putea striga ceea ce nu pot cei activi… iar sefii acestor sindicate, sunt tot ofitzeri actvi… si tot in listele de plata ale Guvernului prin Ministerul de Interne… ( deci… stiti ce vreu sa zic … Ati priceput … ) asa cum reiese si insasi din acest articol de ziar , unde seful sindicatului, este si seful unei structuri operative … tot de politie si tot… ale MI… Pai, „Calul pe Calul…pe Calul… pe Calull… ” a lui ex Paunescu… stiti Dvs… .
    Sindicatul Militarilor ( cu sediul la armata … ) unde pot face parte si pensionarii de la politie si jandarmerie, sunt o cu totul alta structura… si paralela cu politia … si efectiv, n-au nici o „putere” .
    „Puterea” se realizeaza si exista atunci cand cineva are instrumentele de „protest” ( petitii si avertismente legale, greve de avertisment, greve si manifestatii stradale, intreruperea activitatilor pe o anumita perioada de timp… fara sa afecteze minimul prevazut de lege ptr interventii etc., etc. etc. prin care se „poate pune pumnul in gura” guvernantilor … ( sau ” su.la-n coaste ” exprimat mai vulgar ) pe care cei pensionari si rezervisti nu le mai au . ( Sindicatul rezervistilor este dor un fel de „urla-n strada … degeaba ” ) si guvernantii nostri stiu foarte bine asta .
    De ce credeti ca ministru la interne a fost pusa o stimata doamna, cu scoala si calificare total paralela… ?

LĂSAȚI UN MESAJ