Sirieni, irakieni si iranieni prinsi traversand ilegal ROMANIA

74

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat, în noaptea de duminică spre luni, şase cetăţeni sirieni, irakieni şi iranieni care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un spaţiu special amenajat într-o camionetă, transmite MEDIAFAX. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la P.T.F Nădlac-Nagylak s-a prezentat, în noaptea de duminică spre luni, la ieşirea din ţară, cetăţeanul bulgar Stefan D., în vârstă de 49 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au găsit, în compartimentul marfă, un spaţiu special amenajat între saşiu şi podea. Astfel, după înlăturarea podelei improvizate, în interior au fost descoperite ascunse şase persoane – cinci bărbaţi şi o femeie.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Iran, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 ani.

Migranţii au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu îndeplineau condiţiile legale pentru trecerea frontierei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit migranţilor acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ