Simion Zegrean, cel care i-a curmat viaţa lui Nicolae Leonte în Spania, în 2004, a fost extrădat de Suedia şi dus după gratii

1102

Criminalul Simion Zăgrean, condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare şi la 7 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, pentru asasinarea lui Nicolae Leonte în Spania în anul 2004, a fost extrădat de Suedia şi dus la închisoare. Acesta îşi va ispăşi pedeapsa în Penitenciarul Rahova, potrivit unui comunicat al IPJ BN.

 

Zăgrean Simion a fost condamnat definitiv pe 11 octombrie 2017, după 14 ani de procese şi eforturi supraomeneşti depuse de Leontin Leonte, tatăl lui Nicolae Leonte. Deşi Tribunalul Bistriţa-Năsăud ar fi trebuit să emită în aceeaşi zi mandatul de punere în executare a pedepsei, documentul a fost eliberat abia a doua zi. Era însă prea târziu, fiindcă Simion Zegrean dispăruse. S-a aflat ceva mai târziu, că Zegrean a ajuns în Suedia.

Poate că lucrurile ar fi intrat într-un con de umbră, dacă tatăl tânărului ucis de Zegrean nu s-ar fi interesat dacă criminalul a ajuns sau nu după gratii. Leontin Leonte însă a agitat din nou apele şi i-a pus pe jar pe poliţişti, astfel că în final s-a ajuns la rezultatul final: Simion Zegrean a ajuns după gratii.

Despre acest subiect Gazeta de Bistriţa a scris AICI şi AICI.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ