Şi-au însuşit lucruri găsite şi au ajuns pe mâna poliţiştilor

254

O femeie din Mureşenii Bîrgăului, dar şi un tânăr din judeţul Bihor au acum dosare penale, după ce şi-au însuşit bani şi obiecte pe care alţii le-au pierdut. Femeia a fost descoperită după un an de la producerea faptelor, astfel că poliţiştii recomandă cetăţenilor ca atunci când găsesc bunuri care nu le aparţin să le predea autorităţilor în cel mai scurt timp. 

 

 

Potrivit IPJ BN, la data de 12 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, înregistrat inițial cu autor necunoscut, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat o femeie de 43 ani, din Mureșenii Bîrgăului, bănuită că la data de 30 august 2016 ar fi găsit un telefon, pe raza municipiului Bistrița, pe care și l-ar fi însușit, cauzând un prejudiciu în valoare de 800 lei.

Prejudiciul a fost recuperat, telefonul fiind restituit persoanei păgubite.

Cercetările continuă de Biroul de Investigații Criminale.

 

De asemenea, la aceeași dată, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, înregistrat inițial cu autor necunoscut polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au identificat un tânăr, de 23 ani, din Palota, județul Bihor, bănuit că la data de 11 iulie a.c. și-ar fi însușit un portmoneu găsit, pe raza comunei Șintereag, în care se afla suma de 460 euro, aproximativ 600 lei și documentele personale.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind restituite persoanei păgubite.

Cercetările continuă de Secția 4 Poliție Rurală Beclean sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit.

 

 

ATENȚIE! Persoanele care își însușesc bunuri găsite sau ajunse din eroare în posesia lor și nu le predau în termen de 10 zile autorităților sau celui care le-a pierdut riscă închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă„, precizează IPJ BN .

LĂSAȚI UN MESAJ