Şi amendaţi şi cu permisul luat! Vezi câţi şoferi s-au transformat în pietoni

184

Amenzi de câteva zeci de mii de lei au fost aplicate, miercuri, de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud, şoferilor indisciplinaţi în trafic, 14 dintre aceştia devenind pietoni pentru următoarea perioadă. Alţi 4 au rămas fără certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Printre cei penalizaţi de poliţişti se află în bărbat din Ţigău, care a fost prins beat la volan şi cu permis de conducere suspendat. Acesta a fost oprit de poliţişti din cauză că a trecut „pe roşu” la un nivel de cale ferată din Beclean.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din județ şi i-au sancţionat pe cei care au încălcat regulile de circulaţie. Acțiunea a avut scopul de a preveni principalele cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza întregului județ, transmite IPJ BN.

Astfel, au fost constatate și aplicate 274 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 60.000 lei.

Ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 14  permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

 

Un caz concret este cel al unui bărbat de 42 de ani din Ţigău, care în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 prin localitatea Beclean, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată în timp ce semnalele luminoase de culoare roșie erau în funcțiune.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ