Senatorii au respins o iniţiativă a PNL! Dacă şi deputaţii vor vota la fel, penalii vor putea candida la preşedinţia României

164

Plenul Senatului a respins, luni, iniţiativa PNL prin care li se interzice persoanelor condamnate definitiv să candideze la funcţia de preşedinte al României, decizia fiind luată cu 60 de voturi pentru şi 30 împotrivă, informează Mediafax.

 

Iniţiatorii, mai mulţi parlamentari PNL şi USR, consideră că, dată fiind decizia CCR care interzice persoanelor condamnate definitiv să facă parte din Guvern, este imperios necesar ca legislaţia română să aibă astfel de prevederi şi în ceea ce priveşte posibilitatea de a candida la funcţia de preşedinte al României.

Comisia juridică din Senat a dat raport de respingere în şedinţa din 6 noiembrie 2017.

Senatul a fost primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

1 COMENTARIU

  1. Intotdeauna , oamenii vor vota pe cine le place lor si nu va mai strofocati atata degeaba . Nicaieri nu exista „ingeri” asa cum a spus-o insasi domnul Basescu pe cand era presedinte . „Ingerii ” sunt doar in „Ceruri „… Este normal si firesc, modificarea legilor, astfel incat si magistratii, sa raspunda pentru faptele lor , sa li se aplice aceleasi reguli si legi, ca si civililor de toate zilele… si sa dispara ” statul in stat ” … paralel ori in „completare „… indiferent cu vreti sa-l numiti .
    Astazi, un procuror este deasupra legii, starii de normalitate si a tot ce vreti dvs… si nu este „normal” absolut deloc. Una este „independenta si inamovibilitatea ” magistratilor… si alta este „prostia ” din aceasta tzara, care i-a lasat sa faca ce vor . Dar sa nu bagati in aceiasi oala pe toti cei care cu eforturi deosebite isi fac treaba si datoria fata de aceasta tzara, in marea lor majoritate … in mod nepartinitor si care nu sunt absolut deloc antrenati in jocuri politice de prost gust … Oricum, legea raspunderii acestora este foarte buna si este necesara si nu trebuie sa-i „sperie ” pe cei cinstiti si corecti .
    Nu mai zbierati aiurea in strada si lasati-i pe cei pe care i-ati ales democratic, sa-si faca treaba si daca nu va place, la urmatoarele alegeri, mergeti la vot si alegeti pe cine ” trebuie ” … nu mai dormiti cu capul intre urechi si dupa alegeri, daca nu va place urlati pe strazi ( ca des.cre.ieratii ) ca nu va place !

LĂSAȚI UN MESAJ