Sebastian Stan va juca în filmul american „I, Tonya”

86

Compania Miramax a obţinut recent drepturile de a distribui filmul biografic „I, Tonya”. Craig Gillespie va fi regizorul filmului.

Actorul de origine română Sebastian Stan va juca rolul lui Jeff Gillooly, soţul înstrăinat al lui Harding, care a ajutat premeditarea unui complot îndreptat asupra patinatoarei rivale, Nancy Kerrigan. Gillooly, soţul patinatoarei Harding a mărturisit că alături de bodyguard-ul lui Harding, pe nume Shawn Eckhardt, l-au angajat pe Shane Stant să-i rupă piciorul lui Kerrigan, astfel încât sportiva să nu poată concura în cadrul Jocurile Olimpice de Iarnă din 1994, desfăşurate la Lillehammer.

Sebastian Stan şi-a reluat rolul Soldatului de iarnă în lungmetrajul „Captain America: Civil War”, care a fost lansat pe marile ecrane pe 6 mai 2016 şi va juca în filmul „Logan Lucky”, în regia lui Steven Soderbergh, care va avea premiera în 2017.

Născut în 1983, Sebastian Stan este un actor american de origine românǎ. El a părăsit România la vârsta de opt ani, alături de mama sa, de profesie pianistă, pentru a se muta la Viena şi ulterior la New York. În timpul şcolii a jucat în filme precum „Harvey”, „Cyrano de Bergerac”, „Little Shop of Horrors”, „Over Here” şi „West Side Story”. A studiat la Facultatea de Arte Mason Gross din cadrul Universitǎţii Rutgers, dar şi la Shakespeare’s Globe Theatre din Londra.

A devenit celebru datoritǎ rolurilor Jack Benjamin din drama „Kings” şi Carter Baizen din „Gossip Girls”. A mai avut apariţii în filme precum „Uşi roşii/ Red Doors”, „Arhitectul/ The Architect”, „Conjuraţia tăcerii/ The Covenant”, „Educaţia lui Charlie Banks/ The Education of Charlie Banks”, „Rachel se mărită/ Rachel Getting Married”, „Teleportaţi în adolescenţă/ Hot Tub Time Machine”, „Lebăda neagră/ Black Swan” şi primele două filme din franciza „Căpitanul America”.

Actorul de origine română s-a remarcat cu rolul Pălărierul Nebun din serialul „Once Upon a Time” şi în miniseria TV „Political Animals”, în care a jucat alături de Ellen Burstyn şi Sigourney Weaver. De asemenea, Sebastian Stan a putut fi văzut pe marile ecrane în comedia cu accente dramatice „Ricki and the Flash”, în care o are ca parteneră pe celebra Meryl Streep.

LĂSAȚI UN MESAJ