Sebastian Ghita dat dispărut dupa ce azi trebuia să se prezinte la DNA. Nu mai are imunitate !

206

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost citat, miercuri după-amiază, la sediul DNA Ploiești, în dosarul privind finanțarea vizitei lui Tony Blair în România. Cu toate acestea, surse judiciare susțin că el nu s-a prezentat în fața anchetatorilor la ora la care fusese chemat, informează Agerpres.

Potrivit surselor citate, Sebastian Ghiță a fost citat să se prezinte la sediul Parchetului la ora 12.00, însă el nu s-a prezentat la audieri. În schimb, la sediul DNA Ploiești au venit avocații săi, care au plecat de la DNA fără a face declarații presei. În plus, sursele au precizat că nu se cunoaște motivul pentru care Ghiță nu a răspuns citației și nici unde se află acesta.


Nu e clar in acest moment daca mandatul de aducere a fost emis intr-un dosar vechi sau e vorba de un nou dosar instrumentat de procurorii anticoruptie din Ploiesti.

Cert este ca Sebastian Ghita a ramas fara imunitate parlamentara dupa ce partidul pe listele caruia a candidat, PRU, nu a intrat in parlament.


În data de 6 septembrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de deputatul Sebastian Ghiță, și față de fostul premier Victor Ponta, acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, respectiv, folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Procurorii susțin că Ponta, în calitatea sa de președinte al unui partid (PSD — n.r.), și-ar fi folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul.

 

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ