Școala de Mers pe Munte, un proiect de educație montană, la cea de-a treia ediție! Vezi condiţiile pentru înscriere

133

Asociaţia Tăşuleasa Social continuă, pentru al treilea an consecutiv, proiectul de educaţie montană Şcoala de Mers pe Munte. 200 de persoane vor avea ocazia să participe în perioada 2 august – 20 august 2017 la ateliere teoretice sau practice şi la drumeţii în Munţii Călimani, totul cu scopul de a ȋnvăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil.

 

În cadrul primelor două ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, organizate în 2015 şi 2016, 600 de persoane dornice să înveţe lecţia muntelui au participat la acţiunile programului. Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană, destinat persoanelor cu vârste peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat. Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori.

 

Şcolii de Mers pe Munte este susţinut financiar de Coca-Cola HBC România şi dezvoltat de Asociaţia Tăşuleasa Social și se adresează persoanelor dornice să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică. În urmă unui proces de selecţie, 200 de cursanţi vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, cursuri urmate de 2 zile de drumeţii, inclusiv campare în natură. Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori atestaţi, care au o vastă experienţă.

 

Se pot înscrie persoane neexperimentate/”începătoare” cu vârsta peste 18 ani, care sunt interesate să afle mai multe despre drumeţie montană/ hiking şi geografie montană, mediu înconjurător şi protejarea acestuia, precum şi legătura dintre aceste noțiuni și voluntariat.

Cei dornici să se înscrie o vor putea face (completănd formularul de mai jos) începănd cu data de 15 mai, termenul limită fiind 14 iulie ora 23.59.

Persoanele care se potrivesc cel mai bine profilului căutat vor fi selectate și anunțate până la data de 17 iunie 2017. Se va ține cont și de cei care s-au înscris în anii precedenți, dar nu au fost selectați. Şcoala îşi va deschide porţile pentru persoanele selectate pe data de 2 august.

Mai multe detalii, inclusiv înscrieri AICI.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ