Ipoteză halucinantă într-un caz orchestrat de un procuror din Caraș Severin. Inspecţia Judiciară a exercitat, marţi, acţiunea disciplinară faţă de procurorul George Bucurică, de la Caraş Severin, pentru că ar fi purtat conversaţii intime de pe WhatsApp şi Facebook cu o victimă dintr-un dosar şi că i-ar fi cerut să întreţină relaţii intime pentru o soluţie favorabilă.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Radu George Bucurică, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi i) teza I din Legea nr. 303/2004”, au precizat reprezentanţii Inspecţiei Judiciare, printr-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, procurorul, folosindu-se de funcţia sa, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe „WhatsApp” şi ,,Facebook”, cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta, notează Mediafax.

„De asemenea, procurorul a solicitat persoanei vătămate informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional, manifestând un comportament indecent şi solicitându-i să întreţină relaţii intime în contextul soluţionării favorabile a cauzei. Totodată, s-a reţinut, în aceste împrejurări, că procurorul a ignorat obligaţia de a se abţine de la instrumentarea dosarului. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză”, mai arată Inspecţia Judiciară.

1 COMENTARIU

  1. Este imperios necesara modificarea legii privind inamovibilitatea si raspunderea pentru abuzurile sau neglijentele in serviciu, comise de magistratii procurori , nefacand exceptie societatii civile .
    Este o categorie profesionala foarte importanta in stat, dar asa cum este ” legea” facuta astazi acestia au niste drepturi „deasupra legii ” , fac ce vor, cum si cand vor si efectiv daca vor sa ” aresteze ” pe cineva… ( chiar si pe judecatori… ) o fac pur si simplu, fara sa dea socoteala cuiva si fara sa raspunda in fata legii… ceea ce nu este nici normal si nici moral .
    Chiar ei ” politrucii ” le-au dat aceasta a patra ” putere paralela in stat ” prin legile prost facute si nesupunandu-i niciunui control al Puterii Politice Legislative . Unde in „Lume ” ati mai auzit sa fie constituiti intr-un Minister Public , dar fara sa aiba un ministru , sa fie subordonati Ministerului Justitiei ( desi ei nu fac justitie ) iar ministrul de resport sa nu aiba nici o autoritate asupra lor ?
    Marea lor majoritate, sunt oameni cinstiti si loiali acestui ” stat de drept ” ( nicidecum paralel ) si isi fac constiincios datoria prevazuta de ” lege ” , dar ati vazut cum unii se ascund in spatele ” scaparilor din lege ” si pe guvernanti-i ” bat la c*r ” , cu proipriile lor legi prost facute .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.