Şase elevi de nota 10 din Bistriţa-Năsăud vor primi câte 1.000 lei de la Guvern. Vezi cine sunt

322

Şase elevi din Bistriţa-Năsăud care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare naţională vor primi stimulente în valoare de câte 1.000 de lei fiecare. Aceste premii vin ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă adoptată miercuri de Guvern.

 

Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate.

Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017.

Vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

 

Șase elevi din Bistrița-Năsăud au luat media 10 la examenul de Evaluare Naţională de anul acesta. Patru sunt din Bistrița, unul din Maieru și unul din Romuli. Este vorba despre Antonia Adelina Avram (Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Maieru), Ruxandra Brehar (Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița), Diana Nicoleta Drăguș (Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița), Diana Mioara Emrich (Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița), Vasile Alexandru Ivan (Școala Gimnazială Romuli) și Roxana Steluța Șanta (Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița). Fiecare dintre ei vor fi premiaţi cu câte 1.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ