Saptamâna neagră pentru transportatorii rutieri de mărfuri…

383

In aceasta saptamana, Politia Romana desfasoara actiunea TRUCK&BUS   pentru verificarea legalitatii transporturilor rutiere de persoane si marfuri, in cadrul Calendarului Operatiunilor TISPOL. Activitatile de control se desfasoara simultan in toate statele membre ale UE, conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.

In perioada 13 – 19 februarie, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane coordoneaza, la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa.

Activitatea se desfasoara in conformitate cu Planul de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care Romania este parte si are ca scop prevenirea incalcarii normelor rutiere privind transporturile rutiere de marfuri si persoane, pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.

In cadrul actiunii vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si cele destinate transportului de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

 

Activitatea vizeaza depistarea transporturilor ilicite de marfuri si persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenta alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranta, respectarea perioadelor de conducere si de odihna, a dimensiunilor de masa si gabarit, detinerea certificatului de competenta profesionala si a documentelor de transport, a inspectiei tehnice periodice si a asigurarii obligatorii de raspundere civila.

1 COMENTARIU

 1. Dar „SAPTAMANA NEAGRA” PENTRU SOCIETATILE DE ASIGURARI RCA … pe cand ?
  Domnilor transportatori, de ce-i lasati pe „asia” sa-si faca legile dupa bunul lor plac si sa ne jacmaneasca efectiv pe toti cu nivelul asta ridicat de preturi la politele obligatorii prin efectul legii ? Trebuie odata pus piciorul in prag si refacuta aceasta conceptie de tot ca.catul .
  1/. De ce musai in Romania, asigurare CARTE VERDE , daca nu mergem cu masina niciodata inafara tazrii si de ce nu se poate reveni la metoda din vremea „impuscatului ” cand pentru intern, existau alt gen de asigurari si care erau la niste preturi acceptabile ?
  2/. De ce musai ca asigurarea obligatorie sa fie calculata la valoarea despagubirilor ( medii ) pe care le fac asiguratorii la nivel general si de ce nu se pot face asigurari, cu polite la valorile pe care detinatorii de autovehicule le vor ei – astfel incat si despagubirile sa se faca proportional cu acestea , iar DIFERENTA DE PAGUBE , SA FIE OBLIGATI SA LE PLATEASCA CEI CARE AU COMIS ACCIDENTELE si nu sa controbuim noi toti ceilalti soferi disciplinati si care conducem legal si preventiv , in solidar , cu toti nimurugii violenti si indisciplinati sa le suportam ! ?
  3/., De ce nu se poate stabili acolo o asigurare obligatorie (facultativa), la un nivel de cel mult 100 de euro pentru autoturisme si pentru autovehiculele nonlucrative ( de agrement ) si cel mult 1000 de euro ptr autovehiculele lucrative , CALCULUL DESPAGUBIRILOR IN CAZ DE ACCIDENTE COMISE DIN VINA SOFERILOR RESPECTIVI, SA SE FACA PROPORTIONAL CU ACEASTA VALOARE si DIFERENTA SA FIE SUPORTATA DE CATRE CEL VINOVAT ?
  4/. Sa existe si o politza de asigurare facultativa total, ( in completarea celei prevazute la p.3 de mai sus ) care sa o poata face soferul care doreste ca in cazul unui accident, sa-i acopere societatea de asigurare pagubele create integral si pe care n-au decat sa si-o faca toti cei care nu sunt in stare sa fie disciplinati in traficul rutier, care sa respecte legile in vigoare si care sa conduca preventiv . PRIN ASTA SA FIE OBLIGATI SA PLATEASCA MAI SCUMP SOFERII INDISCIPLINATI si nu in solidat cu ei toata soferimea !

  DE CE NE LASAM CALCATI IN PICIOARE CA NAROZII … SI NU-I PUNEM LA PUNCT PE TOTI ACESTI SMECHERI CARE PRACTICA RCA-urile … si care in majoritatea lor sunt straini de Romania si care sunt niste particulari, nicidecum ai statului roman ?
  SOFERI… DE ORICE CATEGORIE , TREZITI-VA ODATA DIN ACEASTA PROSTIE SI AMORTEALA !

LĂSAȚI UN MESAJ