S-a mai stins o stea a teatrului românesc! Aimée Iacobescu a pierdut lupta cu boala

187

Actrița Aimée Iacobescu a murit în această dimineață la vârsta de 72 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

Aimée Iacobescu a absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din Bucureşti (IATC) în 1968. A jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008.

La 70 de ani, ea a trăit o adevărată dramă. Diagnosticată cu cancer, ea plătea lunar pentru tratamentul parțial compensat peste 3.000 de lei, respectiv toată pensia și indemnizația destinată actorilor, potrivit Cancan.ro.

Aimée Iacobescu s-a născut la 1 iulie 1946, la Unguriu, în județul Buzău.

 

Filmografie:

De-aș fi… Harap Alb (1965)
Haiducii (1966), regia Dinu Cocea
Șapte băieți și o ștrengăriță (1967), Bernard Borderie, coproducție cu Franța
Răpirea fecioarelor (1968), regia Dinu Cocea
Haiducii lui Șaptecai (1971) – Domnița Ralu, regia Dinu Cocea
Zestrea domniței Ralu (1971) – Domnița Ralu, regia Dinu Cocea
Săptămâna nebunilor (1971) – Domnița Ralu, regia Dinu Cocea
Cu mâinile curate (1972) – Charlotte, regia Sergiu Nicolaescu
Nu filmăm să ne-amuzăm (1975) – Lucia, regia Iulian Mihu
Osînda (1976) – Magda Pârâianu, regia Sergiu Nicolaescu
Revanșa (1978), regia Sergiu Nicolaescu
Ultima noapte de dragoste (1980), regia Sergiu Nicolaescu
Dumbrava minunată (1980) – Sora Soarelui, regia Gheorghe Naghi
Cuibul de viespi (1987) – Jenny Valeriu / Amy Andronache, regia Horea Popescu
Detectiv fără voie (serial TV, 2001), regia Sergiu Nicolaescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ