Anglia a reprezentat pentru mulţi dintre românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă bine plătit o destinaţie care era greu de atins. Cultura britanică, exigenţele în ceea ce priveşte limba vorbită, precum şi cerinţele de la locul de muncă le-au cauzat multora dintre românii care au ajuns acolo întâmpinarea de greutăţi încă de la început. Cu toate acestea, nu puţini au fost cei care au reuşit să-şi croiască drum către poziţii superioare la locul de muncă, iar unii dintre românii noastri au reuşit să acceadă în domenii în care i-au determinat pe englezi să rostească cu respectul numele de România.

unnamed

De la fotbal la afaceri, de la avocatură şi până la taximetrie, românii scriu istorie în Anglia

Deşi poate părea a fi cea mai uşoară cale de a ajunge într-un domeniu bine plătit în Anglia, drumul fotbalistului român Florin Gardoş nu a fost atât de facil pe care cât se pare. Transferat de la echipa de fotbal Steaua Bucureşti contra unei sume consistente de aproape 7 milioane de euro, fundaşul român a ajuns la formaţia Southampton unde a fost nevoit să se adapteze limbii vorbite în Anglia şi să depăşească anumite idei preconcepute legate de români. Integrat de câţiva ani în comunitatea românească din acest oraş, Florin Gardoş reprezintă cu mândrie România pe terenul de fotbal.

George Betianu este unul dintre cei mai respectabili oameni de afaceri din Anglia, dar povestea lui de viaţă este una impresionantă, demnă de romanele de aventuri. Plecat din România cu foarte puţini bani în buzunar, acesta a reuşit să construieasca afaceri care generează anual milioane de euro. De la firme de taximetrie, curăţenie, recrutare sau turism şi până la o firmă de asistenţă medicală, dotată cu propriile ambulanţe, afacerile romanului se situează pe primele locuri în ceea ce priveşte succesul în domeniile de activitate în care activează. Clasica poveste a românului obişnuit care pleacă de acasă cu doar câteva lire în buzunar şi apoi, prin muncă şi dăruire, reuşeşte să ajungă unde şi-a propus, poate fi oricând un exemplu demn de urmat.

 

 

Emil Gal s-a transbordat în Marea Britanie împreună cu afacerea sa în domeniul publicităţii şi a reuşit să construiască o platformă de promovare în domeniul advertisingului care este folosită de multe dintre reţelele de televiziune din Uniunea Europeană. Astăzi, când are o cifră de afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro, afaceristul român şi-a extins afacerea şi peste Ocean, acolo unde încearcă să reediteze succesul obţinut în Anglia. El este încă una dintre dovezile care atestă calitatea deosebită a românilor şi tenacitatea lor de a ajunge în frunte; povestea sa este încă un exemplu care atestă valoarea românului care realizează întotdeauna ceea ce şi-a propus.

Flavia Kenyon se mândreşte pe lângă faptul că este româncă şi cu faptul că este singurul avocat care dreptul de a pleda în instanţele britanice. Chiar dacă a declarat că a fost nevoită să învingă prejudecăţile din sistem şi a fost nevoie de mult mai multă muncă depusă decât în cazul avocaţilor locali, românca noastră a reuşit să ajungă acolo unde şi-a dorit. Astăzi, ea este una dintre cele mai îndârjite apărătoare ale românilor din Anglia şi reuşeşte de fiecare dată să le demonstreze britanicilor că românii au nu doar o inimă mare, ci şi o dârzenie fără asemănare.

Românii din Anglia se gândesc întotdeauna cu dor la acasă

 

Poveştile de succes ale românilor de mai sus le poate arăta tuturor cât de uşor poţi ajunge dintr-un om obişnuit într-un om respectabil. Astfel de poveşti sunt dovada vie că românii sunt întreprinzători şi dornici să reuşească şi să le dovedească tuturor că au puterea şi ştiinţa de a izbândi. Desigur, departe de acasă, gândul lor se îndreaptă către cei din România, la familiile şi prietenii lăsaţi în ţară, cărora le îndulcesc traiul făcând câte un transfer bani, rapid şi sigur şi primind în schimb cozonaci şi bunătăţuri româneşti de Paşte şi Crăciun, atunci când nu reuşesc să ajungă acasă. Chiar dacă şi-au construit afaceri de milioane de euro, cu toate că evoluează în Premier League sau pledează cu succes în faţa instanţelor locale, românii care ne reprezintă cu mândrie ţară în Anglia au sufletul şi dorul în România.

Cu astfel de români, cu siguranţă că nu doar englezii, ci şi celelalte naţiuni vor învăţa să respecte spiritul românesc şi vor înţelege ce înseamnă zicala românească “omul sfinţeşte locul”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.