România, al 11-lea exportator de cherestea în topul mondial! În ultimii 10 ani exportul de buştean a crescut cu 50%

161

România ocupa în 2013 locul 11 în clasamentul mondial de cherestea, cu o valoare de aproape 700 de milioane de dolari a acestor tranzacții, potrivit CursDeGuvernare.

 

Aceasta, în condițiile în care nu suntem decât al șaselea producător de cherestea din UE.

În 2014, în UE 28 s-au produs aproximativ 99 milioane de mc de cherestea, din care două treimi în principalele cinci state în domeniu, conform Eurostat:

  • Germania (22%)
  • Suedia (17.6 %)
  • Finlanda (11.0 %)
  • Austria (8.4 %)
  • Franța (8.0 %).

Potrivit datelor INS, volumul de lemn rotund exploatat în România a crescut cu 50%, din 2002 până în 2015, în timp ce valoarea exporturilor de lemn brut, cherestea, produse stratificate etc.  s-a triplat, de la 0,6 miliarde la 1,8 milarde de euro.

 

Câtă masă lemnoasă a exploatat ilegal Holzindustrie Schweighofer din România şi despre măsurile luate de actuala putere, citiţi mai departe AICI.

 

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Holzindustrie Schweighofer nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizorii care acționează în conformitate cu legislaţia din România. Fiecare transport de bușteni sau cherestea care trece poarta fabricilor e supus unui control extrem de riguros. Mai mult decât atât, mecanismul propriu de control al companiei noastre în ceea ce privește proveniența lemnului depășește cu mult reglementările în vigoare impuse de statul român și de normele europene. Holzindustrie Schweighofer, în ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, își reconfirmă angajamentul de a implementa măsurile necesare pentru a împiedica tăierile ilegale din România. Dorim să îi asigurăm pe partenerii și clienții noștri că respectul pentru mediu și comunitățile locale este principiul care stă la baza tuturor activităților companiei.
    Pentru mai multe informații despre măsurile implementate în lupta împotriva tăierilor ilegale accesați: https://www.schweighofer.at/fileadmin/files/all_ro/Press_ro/170119_Actions_RO.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ