Robert Sighiartău: Ne îndreptăm spre falimentul unei guvernări conduse prin interpuși! Cetățenii României plătesc scump incompetența

186

După ce timp de o jumătate de an actuala guvernare a comunicat pe toate canalele măririle de salarii la toate nivelele și la toate categoriile de salariați, în procente foarte mari, astăzi lucrurile nu mai sunt deloc așa cum au fost prezentate.

Ultimele zile de dezbatere a Legii Salarizării, arată fără niciun altfel de comentariu că, Guvernul și mai precis conducerea Ministerului Muncii este nepregătit pentru a da o lege sustenabilă, dreaptă, corectă pentru toate categoriile de salariați și coerentă.

Cetățenii României, în continuare, plătesc scump incompetența, singurul efect al guvernării fiind creșterea prețurilor, în special pe fondul creării unui nivel de așteptare nerealist și populist.

O lege bună depusă spre aprobarea Parlamentului este modificată la nivel de formă, iar schimbările care apar sunt minore. Actuala lege a fost schimbată pe fond la toate capitolele, în emisiuni televizate, în urma micilor greve, în procente diverse, fără a se face un minim calcul economic și a impactului asupra bugetului țării.

Faptul că ieri, ministrul muncii, cu o zi înainte de votul final, după dezbateri și vot la Senat,  a declarat că măririle nu se mai încadrează în bugetul anului în curs, arată slaba pregătire a legii și a ministrului.

Este limpede pentru oricine care urmărește modul de administrare a țării că programul de guvernare al actualei coaliții de guvernare nu mai este credibil, iar echipa guvernamentală este depășită în a-și îndeplini misiunea.

Vedem o prăbușire a tuturor promisiunilor PSD-ALDE. Pe lângă ratarea Legii Salarizării, Guvernul a pierdut deja anul 2017 în privința investițiilor, care ar fi adus bani suplimentari la buget și implicit posibilitatea așezării legii pe o temelie rezistentă. Investițiile sunt la un nivel foarte jos, iar fondurile europene au rămas în conturile UE, fiindcă nu au fost implementate proiecte.

Ne îndreptăm spre falimentul unei guvernări conduse prin interpuși și care nu mai poate genera un proiect credibil care să angajeze societatea românească pozitiv.

   

Robert Sighiartău, deputat PNL  

1 COMENTARIU

 1. D-apoi mai Robitza… stati linistiti ca n-o sa poata veni la butoane opozitia domniilor voastre, orice s-a intampla, ca asa sunt demersurile pe moment ce alianta de la putere a castigat alegerile.
  Stim noi ca voua bogotanilor ( adica tuturor patronilor ) nu va place o guvernare de stanga… ca voi ati vrea sa veniti din nou la butoane sa va faceti „valul”… dar se pare ca in toata lumea, s-a renascut curentul de stanga si peste tot multimea ( pro.stimea iobaga si sclava , cum ii credeti voi … ) se revolta impotriva ibuibatilor si al celor care si-au facut averi pe spatele celor multi si simpli, pe care-i exploateaza la sange… mai ceva ca-n vremea sclavagismului ori capitalismului salbatic…
  Robitza draga, scopul vostru ar trebui sa fie DOAR acela de „supervizor” … cu ” ochii pe ei ca pe butelie „… si sa nu-i lasati sa faca abuzuri si excese, sa se tina de promisiunile facute la alegeri … ca de altfel, stiti bine ca oamenii nu va mai agreaza .
  Asa rau cum a fost pe vremea comunistilor , dar tot mai bine a fost ca acuma, cand mii de oameni efectiv trebuie sa-si ia lumea-n cap sa plece din tzara, ca nu au locuri de munca si n-au din ce trai , scolile profesionale s-au desfiintzat prosteste si toata lumea nu poate urma si face o calificare decat pe bani grei, diplomele obtinute dupa aceia n-au valoare nici macar a unei hartii igienice, iar tinerii nu-si pot cumpara nici macar o garsoaniera ca n-au pe ce … si-i vai de mama lor daca n-au parinti cu avere… ( stiti voi bine in ce fel obtinuta ) , iar producatorii de bunuri din Romania, efectiv n-au cui vinde produsele lor din cauza concurentei cu firmele straine, care pe linie agro-alimentara efectiv ne otravesc, facandu-si politica de exterminare printr-un nou tip de ” razboi ” astfel conceput .
  Mai este inca ceva si anume acest „razboi psihologic ” prin care sunt facuti ( determinati ) sa se muste de c.ur si sa se sfasie intre ei ca sacalii sau lupii infometati , chiar din aceiasi grupare politica … si orice tip de guvernare sa fie sortita esecului inca din start, sa poata veni peste noi strainii, sa devenim sclavii lor declarati si pentru totdeauna de acuma incolo .
  Asa ca draga Robitza… nu va doriti sa reveniti din nou la butoane , ca nici voi n-aveti cu cine … ! Cei „batrani” si cu experienta deja-s prea „senili.zati” s-o mai faca, iar cei tineri sunt prea ” puturosi si fara experienta ” sa fie capabili ptr asa ceva … deoarece „agenturilii straine ” ( vorba lui Ceausescu pe care dumneata habar n-ai cum a fost ) au ele grija sa nu ne lase sa „suflam ” !
  Noi romanii, in loc sa „dam mana cu mana ” ( vorba Horei Unirii… care mai bine n-ar fi fost ) noi ne dam mai degraba unul altuia … cu paru-n cap si ne haraim intre noi, mai ceva ca hienele cand devoreaza cate un cadavru in salbaticie … !
  Asta-i Romania in acest moment draga Robytza si bine nu-i deloc !

LĂSAȚI UN MESAJ