Robert Sighiartău: Drum expres pentru bistrițeni, una dintre prioritățile ce țin de județul Bistrița-Năsăud

426

Prioritățile județului Bistrița-Năsăud rămân aceleași: o infrastructură bună, o educație de calitate și un sistem de sănătate eficient. Am insistat, încă de la începutul mandatului, că una dintre prioritățile ce țin de județul Bistrița-Năsăud, și nu numai, este realizarea unui drum expres de la Bistrița la Cluj-Napoca, considerând că avem nevoie mai repede de această investiție.

Pentru Bistrița, în acest moment, investiția respectivă este o urgență ținând cont de dinamica economică și de relația pe care o au mii de bistrițeni cu orașul Cluj-Napoca. În lipsa unui proiect de autostradă care să lege Bistrița de restul țării, soluția este drumul expres. Pentru a atrage investiții suplimentare în zona noastră, pentru ca agenții nostri economici să poată acționa eficient într-o economie globalizată, este nevoie de drumuri rapide, Bistrița nefiind nici nod de cale ferată, nici beneficiar al unui aeroport.

Traseul Bistrița-Cluj trebuie să fie unul cu patru benzi și să ocolească anumite localități, inclusiv orașul Beclean. La Cluj se va realiza unul dintre cele trei spitale regionale. Interesul județului nostru este să avem un drum modern și sigur.

Este o prioritate pentru noi toți.

Atât parlamentarii județului Bistrița-Năsăud, cât și cei din județele Cluj și Suceava, alături de conducerile locale din județele amintite, realizează importanța acestei investiții.

Unul dintre cele mai importante tronsoane de drum european este șoseaua ce leagă Transilvania de Moldova pe traseul Cluj-Napoca-Suceava. Propunerea pe care am făcut-o are în vedere alocarea din timp a unor sume de bani pentru demararea procedurilor care stau la baza realizării investiției, respectiv a realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pe tronsonul Bistrița-Cluj, urmând ca, într-o etapă viitoare, să fie aprobat și realizat proiectul ce vizează tronsonul Bistrița-Suceava.

Notă: Amendamentul pe care l-am propus a fost respins de către parlamentarii PSD-ALDE din Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, urmând ca în plen să primească votul final.

 

Deputat PNL Robert SIGHIARTĂU

LĂSAȚI UN MESAJ