Replica institutiei DNA in urma dezvalurilor despre fostul sot al lui Kovesi

434
Direcţia Naţională Anticorupţie reacţionează după ultimele dezvăluiri despre fostul soţ al Laurei Codruţa Kovesi. Numele fostului soț al Laurei Codruța Kovesi apare într-un dosar de corupție vizând autostrada Sibiu-Orăștie, cunoscută ca autostrada scufundată, iar ancheta ar fi fost oprită de DNA.Cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie au reacţionat la dezvăluirile din presă şi au negat faptul că dosarul lui Eduard Kovesi ar fi fost închis. „Dosarul se află în lucru, alte detalii nu pot fi date în acest moment”, se anunţă într-un răspuns pentru România TV.

Iată replica DNA

„În cuprinsul articolului apărut în data de 12 iulie 2017 în cotidianul Evenimentul Zilei, pagina 3, 4 și 5, sub titlul ” Numele lui Kovesi, implicat intr-un dosar de corupție: Autostrada Sibiu- Oraștie. Ancheta a fost oprită de DNA”, autorul a asociat numele procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu cel al unei alte persoane despre care afirmă că ar fi desfășurat diverse afaceri presupus nelegale în contextul construcției segmentului de drum menționat. Mai mult, într-un mod ostentativ, pe prima pagină a ziarului apare fotografia doamnei procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Deși pe site-ul www.pna.ro există precizări privind „Autostrada Sibiu-Oraștie”, respectiv „procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 decembrie 2015, față de inculpatul NEAGA NARCIS ȘTEFAN, la data faptei director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (C.N.A.D.N.R.) (…)”, autorul articolului acreditează , în mod greșit, doar ideea că această cauză penală a fost abandonată.

Prin urmare, maniera în care a fost prezentată această informație este incorectă, autorul articolului induce în eroare cititorii, prin acreditarea ideii că “Ancheta a fost oprită de DNA”, în condițiile în care dosarul respectiv este în lucru.

De asemenea, în mod mincinos pe parcursul articolului se fac referiri la implicarea procurorului șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în „oprirea anchetei”.

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.

În cazul în care nu veți publica dreptul la replică ne rezervăm dreptul de a vă acționa pe cale civilă în instanță, conform art. 252 și următoarele din Codul Civil”, se arată în comunicatul DNA.

 

1 COMENTARIU

  1. Pai la toti cei care implica functii suspuse si / sau / ori de demnitate publica, solutia este simularea unui „divortz ” … chipurile, chiar daca stau si ” convietuiesc ” tot impreuna… !!! Atunci … ” nici gura lor … a usturoi nu mai miroase „… ( fara sa zic eu ca in acest caz, asa este ) .
    La modul general , asa fac toti cei care au ” un partener de viatza ” care a ” calcat in galeata cu apa clocotita ori fierbinte ” …

LĂSAȚI UN MESAJ