Recalcularea prețului medicamentelor, amânată! Vezi până când

60

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, că termenul de 1 aprilie 2018 la care trebuia făcută recalcularea preţurilor la medicamente va fi amânat pentru 1 septembrie 2018. Ea a adăugat că preţurile la unele medicamente s-ar putea mări, dar creşterea nu va fi semnificativă, anunță Mediafax.

Potrivit ministrului Pintea, 5.000 de medicamente din mai multe categorii vor avea un nou preț.

Până la 1 aprilie, Ministerul Sănătăţii are sarcină să facă corecţia preţurilor. Conform unui ordin din 2015, această corecţie nu s-a efectuat din 2015, dar vom proroga acest termen până la 1 septembrie, pentru a putea calcula cu acurateţe aceste influenţe. Sunt corecţiile stabilite prin lege, este cursul valutar, sunt mai multe, dar la unele medicamente preţurile pot să crească, dar la multe preţurile vor scădea. La unele pot să crească, la altele pot să scadă. Din ceea ce am făcut noi preliminar şi la medicamentele la care există posibilitatea să crească, dar nu sunt creşteri semnificative. Până la urmă, dacă ai un partener negociezi, dar până negociezi respecţi termenii contractuali„, a declarat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă, potrivit sursei citate.

Fostul ministrul al Sănătății, Florian Bodog, a amânat la rândul său recalcularea prețului medicamentelor. El a emis în acest sens un Ordin de Ministru, care a fost publicat în Monitorul Oficial pe 1 ianuarie 2018 și care amâna recalcularea prețurilor până la 1 aprilie.

La începutul anului, România trebuia să recalculeze prețurile medicamentelor prin raportare la coșul a 12 țări din Uniunea Europeană. De fiecare dată, acest lucru aducea o scădere cu aproximativ 10 procente, conform specialiștilor.

Recalcularea prețurilor medicamentelor nu s-a mai făcut din 2015.

1 COMENTARIU

  1. Romania asta-i un ” sat fara caini ” ! Eu as da o lege, prin care absolut toate farmaciile, sa poata functiona , numai si numai daca aduc si importa absolut tot felul de medicamente necesare populatiei de la noi, indiferent de pretul acestora si as interzice exportul lor, pe motivul ca la noi sunt prea ieftine, exceptia cazurilor cand aici la noi exced, peste nevoile pacientilor. Cine nu se poate conforma, n-are decat sa depuie autorizatia de functionare si sa se ocupe de altceva… si cu asta BASTA , ca ne-am cam saturat de cum toata lumea-si bate joc de toata lumea !

LĂSAȚI UN MESAJ