Radu Moldovan, filat de servicii? Oricum, cineva e cu ochii pe el

1252

Într-o conferinţă de presă, susţinută vineri la Consiliul Judeţean, preşedintele instituţiei Emil Radu Moldovan a făcut vorbire, printre altele, de legile justiţiei şi impactul pe care îl au acestea asupra societăţii româneşti. Totodată, acesta a afirmat faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă, a primit mesaje prin intermediul cărora a fost anunţat că a fost şi este filat, lăsând să se înţeleagă faptul că unii i-au pus gând rău.

 

Radu Moldovan a făcut declaraţia în condiţiile în care, a răspuns unei întrebări legate de modificările la Legile Justiţiei. În opinia preşedintelui CJ BN „sunt destul de multe jocuri de toate felurile, care au tot felul de interese și cred că e mult prea multă lume supărată că nu mai poate scoate banii din România afară și că trebuie să plătească impozitul pe profit”.

În opinia mea, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, cel puţin aşa spune Constituţia, şi cred că nu trebui să mai fie vreo categorie socială din România care să aibă un tratament preferenţial. (…) Cred că toată lumea trebuie să răspundă pentru faptele sale. Inclusiv magistraţii trebuie să răspundă pentru faptele lor. (…) În calitatea mea de cetățean am constatat că atunci când aceste legi au fost făcute praf prin asumarea răspunderii Guvernului Boc, în care s-au făcut modificări ca toată lumea să fie abuzată. Nu am văzut nici mitinguri, nimic. Sigur, n-am văzut nici la tăierea salariilor. Eu cred că era societate civilă și atunci, și este și acum. În schimb, nu erau suprapuse agendele„, a declarat Radu Moldovan.

 

Totodată, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud crede că în spatele protestelor au fost interese ascunse:

 „Ați văzut și dumneavoastră, ca mine, la televizor, o groază de firme care au finanțat protestele din București. Am văzut o groază de dovezi, nu vă mai spun de lucruri de aici din județ – oameni care mi-au comunicat că li s-a solicitat să facă astfel de lucruri. Eu cred că în mod democratic, pentru că eu înțeleg statul ăsta de drept, nu de drepți, ci ca toți oamenii să aibă drepturi egale în fața legii. Și atunci cred că un domn X dintr-un parchet Y, dacă a abuzat de cineva, trebuie să răspundă și atunci se va gândi de două ori. Un alt domn judecător Z dintr-o instanță W, când va face o analiză și știe că va răspunde pentru decizia lui, nu va da așa la semnat. În Bistrița-Năsăud avem 5.000 de mandate. Pe cine? Suntem în administrație o sută, mai sunt în mediul de afaceri o sută și până la 5000…? Ce costuri sunt în această zonă?”, a afirmat Radu Moldovan.

Oricine greșește într-un stat de drept trebuie să plătească. (…) M-am străduit și mă voi strădui să nu încalc legea. Am primit o serie de scrisori şi de Crăciun, de Anul Nou, cât am fost interceptat, câte mandate și clasări… Acuzat de abuz, de luare de mită, de tot felul de lucruri, cu firme și cu oameni de care nu am auzit în viața mea. Am fost interceptat ani de zile, supravegheat, filat, fotografiat, tot ce vreți. De Crăciun mi le-au trimis doar unele și pe urmă, de Anul nou pe alea clasate și, între ele, m-au lăsat să mă bucur de sărbători. Sunt lucruri care fac parte din societatea noastră. Concluzia este că toți trebuie să fim egali în fața legii„, a conchis preşedintele CJ BN.

 

4 COMENTARII

  1. nu cred ca a luat mita, insa e posibil sa fi facut abuzuri dea lungul timpului fara rea intentie…il cunosc prea bine si stiu ca nu ar putea face abuzuri ori sa faca rau cuiva

  2. Nu a facut rau la nimeni,a facut numai bine,a dat toate contractele cu dedicatie. Mita nu 5000 ,10000 euro nu dar sigur pentru zile negre si-a pus de o parte 10 milioane 20 milioane euro.

  3. ” ca toți oamenii să aibă drepturi egale în fața legii „…Ce sintagma de lemn (!)…legile cine le aplica daca politicul sta deasupra magistratilor ? asa , cum santem egali ,de nu santem EGALI ,nici macar in fata legii ,nici in fata averilor furate de politic,nici macar a viitorului copiilor nostrii ?

LĂSAȚI UN MESAJ